Mergi la conţinutul principal

Despre referendum şi iniţiativele cetăţeneşti. Unele “mai egale” ca altele

Oameni buni, acest referendum este urmarea voinţei exprimate prin semnătură de 3 milioane de români! El trebuia organizat încă din 2016, de Guvernul Cioloş, sau măcar în 2017, de Guvernul PSD-ALDE. Dacă Liviu Dragnea  a ales acest moment, total nepotrivit, doar ca să arunce praf în ochii oamenilor şi să-şi astupe, precum pisica, rahatul în care a băgat România, nu este vina celor 3 milioane de români. Toţi românii vor respect pe bună dreptate! Vor dreptul la liberă exprimare, la liberă asociere. Cum e posibil atunci ca tocmai noi între noi, cei care trăim în ţara asta sub regulile impuse de nişte politicieni care-şi permit, iertaţi-mă, să se pişe pe noi, ne-o tragem unii altora? Sunt pentru referendumul pro-familie, după cum am semnat şi listele “Fără penali în funcţii publice” - iniţiativa USR - aşa cum am semnat şi pentru alegerea în două tururi de scrutin a primarilor – demersul PMP. N-am votat la alegeri nici cu USR, nici cu PMP şi nici n-o voi face, dar ambele iniţiative sunt foarte bune, chit că vin din sfera politică. Voi merge la referendum şi voi vota DA, din toată inima, fără nicio îndoială. De ce? Pentru normalitate, pentru moralitate şi pentru libertatea de a crede în Dumnezeu. Cred în continuare că lipsa moralităţii a adus România unde este azi. Cred că noţiunea de “normalitate” merită o discuţie. După ce criterii stabilim că un fapt este sau nu normal. Explicaţi-mi! De ce sexul între homosexuali este mai normal decât pedofilia, zoofilia, necrofilia, incestul? Şi nu este vorba doar despre sex. Unde începe şi unde se termină dreptul părinţilor de a-şi educa propriii copii? Nu mă refer la agresiune fizică, psihică. Apropo, niciunde nu scrie în Noul Testament că “bătaia este ruptă din rai”. Alcoolismul, bătăile domestice, crimele şi altele asemenea nu numai că nu sunt tolerate în Sfânta Scriptură, dar sunt considerate păcate. De pildă, beţia este un păcat foarte greu, mai greu decât vrăjitoria. Aşa că nu asimilaţi creştinii care cred cu adevărat, nu doar când le convine, cu nişte nevolnici pentru care a bea şi a-şi bate nevasta şi copilul constituie o “normalitate”. De pildă, pentru un stat “politically correct” a-ţi educa propriul copil în spiritul valorilor creştine este anormal. Rişti să ţi se ia copilul. Aţi uitat când vă oripilaţi cu toţii vizionând drama familiei din Norvegia care s-a trezit  că statul i-a săltat copiii pe nişte motive mai mult decât discutabile? Se pare că aţi uitat voi, cei care mă faceţi cu “ou şi cu oţet”, pentru că mi-am permis să “vâslesc” contra curentului “progresist”, de fapt un neo-marxism mascat. Nu, eu sunt consecventă, sunt de dreapta, cum am mai declarat public. Iar partidele europene de dreapta susţin căsătoria între un bărbat şi o femeie.

În acest context, s-au făcut contestaţii şi paracontestaţii pentru afişele, bannerele, panourile cu tricolorul pe ele, asumate de Coaliţia pentru familie. Dar despre acel spot absolut terifiant, realizat de o agenţie de publicitate şi difuzat pe televiziuni după ce a “rulat” pe facebook”,  ce părere aveţi? Acel spot care, chipurile, “parafrazează” serialul “Povestea slujitoarei” în care ni se sugerează arderea pe rug a copiilor şi confiscarea acestora de către un stat totalitar, nu v-a tulburat? Nu văd nicio contestaţie la BEC cu privire la conţinutul grotesc al acestui spot difuzat pe televiziunile naţionale şi neasumat de nimeni.  Adică, Dumnezeule, ce viitor sumbru ne aşteaptă dacă instituţia căsătoriei va fi posibilă doar între un bărbat şi o femeie? Cică, “Stai acasă, dacă-ţi pasă”! De cine? Păi, având în vedere asaltul migranţilor de religie musulmană spre Europa, în vreme ce progresiştii nu mai pot de grija celor care, fizic, n-au cum să procreeze, peste nişte ani, nu prea mulţi, aşa cum de altfel s-au realizat documentare pe Discovery, Europa creştină va fi istorie.

Revenind la referendumul nostru, am mai spus-o: trebuia să aibă loc doar într-o singură zi, pentru că românii care sunt motivaţi să vină s-ar fi mobilizat şi n-ar mai fi existat discuţii. S-a ajuns la două zile după ce s-a demarat acţiunea “boicotul”. Dar decizia a fost tot a PSDragnea, nu a celor 3 milioane de români, dintre care unii au fost în stradă la protestele pro-justiţie sau pe 10 august, “gustând” din gazele Jandarmeriei. Cum credeţi că se simt oamenii aceia acum când sunt jigniţi pe facebook cu apelative de genul retrograzi, fascişti, proşti etc? Întreb, stimaţi USR-işti şi acoliţi ai acestora, când se va organiza referendumul pentru “Fără penali în funcţii publice” v-ar plăcea să păţiţi ce se-ntâmplă zilele acestea? V-ar plăcea să spună unii cetăţeni că ideea este bună, da' dacă a fost promovată de USR nu vin la vot? Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face! Acest proverb îşi are esenţa tot în cuvintele Mântuitorului din Noul Testament.

În fine, credinţa mea este că rezultatul referendumului va fi cel pe care Dumnezeu îl va îngădui. N-am nicio aşteptare, doar merg şi votez aşa cum îmi dictează conştiinţa. DA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro