Mergi la conţinutul principal

Despre recunoștință și generozitate

Casa mi-e curată și pregătită de sărbătoare, bradul e împodobit, miroase dumnezeiește în toate ungherele.

Ador Crăciunul! Iubesc această sărbătoare cu toată ființa mea. Ador colindele și colindătorii, iubesc fiecare crenguță de brad, îmi ador casa, acum mai mult decât în oricare altă perioadă a anului. Și ador să fac și să primesc daruri.

Sunt două momente peste an în care generozitatea și recunoștința se manifestă cu mai mare intensitate – Crăciunul și Paștele. În aceste zile, toți suntem mai dispuși să dăruim și mai nerăbdători să primim. Face parte din ființa noastră, suntem setați să fim generoși, mai ales în astfel de zile, cu atâta încărcătură emoțională. De aceea toate campaniile umanitare din aceste perioade sunt încununate cu succes! Iar Revista Psychologies explică și de ce: ”Greater Good Science Center aparținând de Universitatea din California a realizat o meta-analiză după revizuirea a 37 de studii și a ajuns la concluzia că oamenii sunt setați biologic pentru generozitate. Actul de a dărui stimulează circuite neuronale fundamentale din creierul uman și activează același mecanism de recompensă care apare atunci când mâncăm sau facem dragoste”.

Mai mult, generozitatea pare să aibă asocieri deosebit de puternice cu sănătatea psihică, sentimentul de bunăstare și fericire autopercepute, lăsând în urmă sentimente pozitive pentru o perioadă îndelungată. Și ce ne lipsește cel mai mult de Crăciunul acesta? Liniștea, pacea interioară, gândirea pozitivă.

Așadar, dăruiți, fiți altruiști! Studiile arată că fericirea și bucuria este mai mare atunci când dăruim decât atunci când primim cadouri. Fiți generoși cu colindătorii, arătați-vă recunoștința față de cei care v-au făcut ultimul an mai frumos, mai liniștit, mai bogat emoțional. Deschideți ferestrele să se simtă miros de brad și cozonac. Puneți-vă straie de sărbătoare și gătiți-vă masa!  Încuiați în voi, măcar pentru câteva zile, fricile, temerile, stresul. Bucurați-vă de tot ce aveți, doar e CRĂCIUNUL! Avem nevoie de energia și magia lui.

Noi vă mulțumim că ați fost alături de noi și în acest an. Vă suntem recunoscători că și de această dată ați fost îngerii noștri de Crăciun și că, prin generozitatea dumneavoastră, am reușit să aducem magie și fericire în sufletele și casele atâtor copii. Cu recunoștință, în fața dvs, MĂ ÎNCLIN!

Bucurați-vă, așadar, de sărbătoare și de toate aceste zile speciale, bucurați-vă de cel/cei de lângă voi, fiți cumpătați în fapte și gânduri. Noi, la anul când venim, sănătoși și la fel de generoși să vă găsim!

Sărbători binecuvântate!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro