Mergi la conţinutul principal

Despre fritzi, primari roşii, trădătorii de neam şi corectitudinea politică

Fritz, Armand, Iohannis, Orban, Kovesi şi alte nume de acest gen sunt asociate de unele persoane pe reţelele de socializare – din ce în ce mai toxice, după părerea mea – cu trădarea de neam şi ţară! Astfel de persoane de naţionalităţi diferite faţă de bravii noştri români, dacă ajung în funcţii publice este o nenorocire! O NE-NO-RO-CI-RE!!!! Nu contează cu cine au concurat într-o cursă democratică pentru o funcţie aleasă, nu contează locul cui l-au luat într-o funcţie executivă, nu contează ce-au realizat, nu contează cât rău a făcut personajul înlocuit etc etc. Contează că se numesc altfel, că provin din altă ţară, că au altă naţionalitate, că ne vindem ţara, dom'le! Hai, nu serios?! Cumva alde Iohannis, alţi nemţălăi, franţuji sau unguri au dat voie străinilor să ne cumpere bucată cu bucată pământul strămoşesc? Nu! Românii noştri, fraţilor! De stânga, de dreapta, de ce “culoare” vreţi voi pentru că nici până acum nu s-a restricţionat această aberaţie. Cel puţin din câte ştiu eu. Cumva nemţălăii, franţujii, ungurii, evreii au lăsat la liber în ultimul hal mafia pădurilor care i-a ucis la propriu pe unii angajaţi curajoşi ai statului, care i-a făcut baroni pe unii – INDIFERENT DE NAŢIONALITATE! Nu, fraţilor! Românii noştri şi-au dat mâinile pe sub masă şi-au tranşat pădurile până nu s-a mai putut. Cioloş, franţuzul vândut străinilor, a încercat să facă ordine cu Poliţia pădurilor, dar cum a venit Dragnea pe cai mari, gata, la  loc comanda! Acum cică, din nou, Guvernul Orban s-a pus pe treabă şi prin comunele de la deal şi de la munte nu mai poţi să cumperi lemne la negru că poliţia e cu ochii în patru. Doamne ajută!

Revenind la subiect, “patrioţii” de pe Facebook uită că acel Fritz a candidat împotriva lui Robu, fostul primar al Timişoarei, căruia în ultima vreme nu mai putea nimeni să-i ajungă cu prăjina la nas. Baronul Robu se vedea pe nişte cai uriaşi, a şters pe jos cu toată presa şi s-a comportat de parcă timişorenii ar trebui să-i mulţumească lui. Eh, timişorenii l-au ales pe unul care le-a mulţumit lor! Nu ştiu câtă treabă va face! Vom trăi şi vom vedea! Dar cu siguranţă performanţa lui Fritz nu va avea nicio legătură cu naţionalitatea.

Mai departe, cei care-l contestă atâta pe Iohannis uită cu cine a concurat mai întâi pentru primul mandat şi apoi pentru cel de-al doilea. Adică era mai bun Victor Ponta, de care s-a ales praful cu tot cu partidul lui de buzunar? Adică era mai bună madam Dăncilă, care dintr-o singură vizită ne-a pus rău, diplomatic vorbind, şi cu arabii şi cu evreii?

Aceşti contestatari care împrăştie panica, mai ceva ca ăştia care ne vor tremurând de frică în case cu măştile pe figură, sunt de aceeaşi factură cu plângăcioşii, tot de pe facebook – cu privire la judeţul nostru înroşit bine tare după ultimele alegeri. Păi, cu cine au concurat Marian Dragomir şi Francisk Chiriac, de la PSD? Nu pricep de ce li se impută brăilenilor că văd “roşu” în faţa ochilor când opoziţia cu PNL în frunte, dar şi alianţa USR-PLUS au avut nişte candidaţi – cu o singură excepţie – care au crezut că ne pot păcăli pe toţi. Culmea, alde vorbe goale ăştia vor “aranja” listele şi la parlamentare. Să le fie de bine! În cazul ăsta probabil PSD va lua un senator şi 4 deputaţi, cum s-a mai întâmplat la Brăila.

Păi, şi bucureştenii din sectorul 4 au văzut roşu în faţa ochilor. Dar ştiţi de ce ? Pentru că primarul PSD a făcut treabă spre deosebire de madam Firea şi alţi primari de sector precum Tudorache, în locul căruia a  venit Clotilde Armand. Ce va face madam Armand nu ştiu! Mă bucur însă că în sfârşit o să-i vedem de ce sunt în stare şi pe oamenii lui Barna&Cioloş. Să vedem fapte, că de vorbe ne-am săturat!

Mai departe, cu ce se diferenţiază patriotarzii de mai sus, cu scârbiţii de oraşul şi judeţul nostru înroşite peste măsură? Cu nimic, în ambele cazuri nu se ţine DELOC cont de context! Nu contează meritocraţia, contează doar naţionalitatea şi carnetul de partid, care nu sunt pe placul bocitoarelor.

În fine, întreb: cu ce se diferenţiază patriotarzii sau scârbiţii de mai sus de cei care se pretind corecţi din punct de vedere politic. Cei care dau la o parte meritocraţia, interesându-i doar reprezentarea cât mai pregnantă a minorităţilor sexuale, rasiale într-aşa un hal încât, mai nou, în cursa pentru celebrul premiu Oscar nu mai pot fi înscrise decât filme care tratează astfel de probleme. Ajunge să-ţi fie ruşine că faci parte dintr-o majoritate! Eu sunt albă, creştin-ortodoxă, cred în familia tradiţională, în meritocraţia reală indiferent de orientarea sexuală, naţionalitate, rasă sau carnet de partid, cu alte cuvinte sunt o retrogradă! Recunosc! La zid cu mine!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro