Mergi la conţinutul principal

Despre distanțarea socială și doctorii fără de arginți

E atâta nedreptate în țara asta! Zilele trecute am văzut la ProTv protestele sindicatelor din Sănătate cu privire la înghețarea salariilor. Am văzut cum un ins, cred că de la “Sanitas”, se lamenta în fața camerelor de luat vederi cu privire la cât de greu le este lor să-și plătească facturile, cum se împrumută ei – lucrătorii din Sănătate – pentru că nu se ajung cu banii de la lună la lună...În aceeași zi, pe același post TV, am văzut, la fel cum a văzut întreaga țară, acele imagini GROAZNICE cu bătrânul prăbușit în genunchi pe holurile Spitalului din Corabia vreme de 3 ore, timp în care NICIUN CADRU medical nu i-a dat nicio atenție.  Când la intervenția unui alt pacient care a și filmat a apărut în cadru o doamnă doctor, iar apoi niște asistente am putut vedea cum NICIUNA nu l-a atins pe bietul om, de parcă avea lepră sau ciumă bubonică. ORIBIL! Astfel de oameni au tupeul să ceară măriri de salarii după ce și PSD și PNL le-au umflat lefurile în vreme ce noi, ceilalți, din privat, alături de pensionarii obișnuiți nu specialii, încercăm să supraviețuim? Se lamentează că de 11 luni “sunt epuizați”...Poate cei de la ATI, dar să nu uităm că luni în șir spitale întregi, secții întregi au rămas goale de când cu Covid-ul ăsta. Zeci, sute, mii de bolnavi au preferat să ducă boala pe picioare, cu dureri, vai de capul lor, decât să ajungă în spitale unde să zacă singuri, fără dreptul de a fi vizitați de aparținători. Mai nou, curg cazurile în care pacienți cu alte afecțiuni ajung în unitățile spitalicești, acolo se îmbolnăvesc de Covid și mor! Ați văzut la vreun post TV vreun medic sau asistent medical revoltat că oameni internați cu alte boli tratabile mor cu zile de Covid? Ați văzut vreun protest pe tema asta sau a infecțiilor nosocomiale care ucid și iar ucid și iar ucid...Dar despre colegii lor, medicii de familie, de ce nu vorbește nimeni? Medicii de familie au fost și au rămas în prima linie în lupta cu Covid-19, iar acum au un rol important și în vaccinarea populației. Nici Guvernul și nici propriii lor colegi nu par interesați de munca acestor oameni, printre care se află adevărați salvatori de vieți în această perioadă. Sigur, există și inși precum medicul de familie din Călărași care a declarat sus și tare că îi va șterge din lista lui pe pacienții care refuză vaccinarea. O atitudine abuzivă și ilegală după părerea mea în condițiile în care, cel puțin teoretic, vaccinarea este liberă! În fine, ăsta este deja alt subiect.

“Sănătatea pacienților va fi pentru mine obligație sacră - extras din varianta modernă a jurământului lui Hipocrate (așa cum a fost ea adoptată de Asociația Medicală Mondială în cadrul Declarației de la Geneva – 1975) Când vorbim de “sacru” nu putem uita de sacrificiu. Sau în zilele noastre, departe de cele în care trăiau sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian, Chir și Ioan, Pantelimon, nu mai există omenie, empatie, ci doar plată! Dar de solidaritate or fi auzit bugetarii – toți - care în aceste zile protestează că le-a înghețat Guvernul lefurile, fără să le pese de marea masă a pensionarilor, fără să le pese că măririle lor ar putea însemna taxe mai mari pentru antreprenori? Este incredibil de frustrant când îi vezi pe oamenii ăștia cum trăiesc izolați în realitatea lor! Asta este adevărata distanțare socială și nu are nicio legătură cu pandemia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro