Mergi la conţinutul principal

Desființarea băncilor de la parterul unor blocuri, respinsă de unii locatari, aplaudată de alții

* în zona mai multor blocuri din Bariera Călărașilor sau de pe Șos. Vizirului, unde urmează să fie amenajate parcări noi, au fost îndepărtate băncile și mesele unde se adunau unii locatari pentru a juca table sau a socializa * măsura nu a fost pe placul respectivilor locatari, care solicită ca băncile să fie aduse înapoi * conducerea SUPAGL precizează că va reînființa spațiile de relaxare doar dacă mai mult de jumătate din locatarii blocurilor în cauză își vor da acceptul pe bază de semnătură * asta deoarece unii reclamă că în locurile respective se adună și persoane care consumă alcool și fac gălăgie noaptea

 

Autoritățile municipale continuă campania de amenajare a unor noi parcări în zonele dintre blocuri, iar asta implică în anumite situați desființarea, cel puțin temporară, a unor așa-numite locuri de agrement, dotate cu bănci și mese, unde locatarii se puteau aduna pentru o partidă de table sau alte activități recreative. Mai multe astfel de spații au fost dezafectate în ultima perioadă, în preajma unor blocuri din Bariera Călărașilor sau de pe Șos. Vizirului, însă măsura nu a fost deloc bine primită de unii brăileni. ”Asistăm la un adevărat armaghedon al locurilor de recreere. Sub pretextul că trebuie amenajate locuri de parcare, Primăria, prin intermediul SUPAGL (Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală n.n.), vine și desființează aceste bănci care erau folosite de locatari de ani de zile, fără nici cea mai mică intenție de a le pune la loc. Am întrebat de ce se procedează așa și ni s-a spus că aceste bănci trebuie să dispară pentru că sunt folosite de unii care fac gălăgie și scandal, deranjând locatarii. Nu e adevărat! Cel puțin la blocul 25 din Bariera Călărașilor, pe băncile respective se adunau doar pensionari, oameni liniștiți care nu deranjau pe nimeni. Ca să nu mai spun că, înainte de Paște, Primăria a vopsit băncile și masa care se aflau acolo, iar în ziua de marți, 4 mai, au venit de le-au tăiat și le-au desființat de tot. La blocul B3 era un mic parc de joacă, cu vreo două leagăne, trei bănci și două mese. Le-au tăiat și pe acelea, s-a terminat și cu ele... Locatarilor ce le mai rămâne?!”, ne-a transmis brăileanul M.B., unul dintre locatarii nemulțumiți de această situație.

Conducerea SUPAGL ne-a informat că, într-adevăr, mai multe locuri de relaxare, dotate cu bănci și mese, au fost desființate zilele acestea, în zonele unde urmează să se amenajeze parcări noi. Acestea vor fi refăcute, după finalizarea asfaltărilor, dar doar dacă majoritatea locatarilor din blocurile în cauză va fi de acord cu acest lucru. ”Băncile acelea s-au desființat ca să se poată asfalta. Vor fi repuse pe poziție doar dacă asociațiile de proprietari își vor da acceptul, pe baza unor tabele cu semnături din partea locatarilor. Dacă mai mult de jumătate dintre locatari vor fi de acord, reamenajăm acele spații de relaxare. Dacă nu, nu le mai facem... Din câte am constatat pe teren, părerile sunt împărțite. Unii locatari vor să existe aceste bănci lângă bloc, alții, în special cei care locuiesc la parter, nu vor, deoarece acolo se mai adună seara și anumite persoane care consumă băuturi alcoolice și fac gălăgie, iar cei de la parter spun că nu mai vor să se întâmple acest lucru chiar lângă ferestrele lor”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro