Mergi la conţinutul principal

Delirul guvernării

Vor fi în stare să arunce toată ţara în aer, să distrugă viitorul unei naţii, să scoată România de pe harta ţărilor (cât de cât) civilizate, pentru nişte scopuri meschine, interese personale, pentru a rămâne cu orice preţ la guvernare, pentru a-şi scăpa penalii şi pentru a se salva pe sine. Iar în acest sens recurg la mijloace dintre cele mai absurde.

Începând cu Dragnea şi „asasinatul” la adresa sa şi terminând cu declaraţia de ieri a lui Tăriceanu, potrivit căruia există „o situaţie de război” cu adversarii politici şi că „structuri paralele de putere” au decis eliminarea adversarilor politici „prin mijloace ilegale”.

Adică nişte aberaţii pe care, într-o lume ideală, le auzi doar prin saloanele institutelor de sănătate mentală. Un delir al minţii, o batjocorire a bunului simţ, ba chiar şi a regulilor politicii.

Este abracadabrant să vorbeşti despre „structuri paralele de putere” când tu deţii toată puterea în România, mai puţin cea judecătorească - care ar trebui să rămână independentă, dar pe care însă vrei s-o preia cu orice preţ.

Există trei puteri într-un stat normal: legislativă - pe care o deţine PSD-ALDE, executivă - pe care o deţine PSD-ALDE şi judiciară - pe care încă nu o deţine cu totul PSD-ALDE. Alte puteri nu mai există - nici paralele, nici verticale, nici orizontale - decât în capul unor politicieni iresponsabili şi fără scrupule.

Iar în tentativa de a subjuga Justiţia, penalii continuă să-l bage la înaintare pe Tudorel Toader, supus şi pus acum să-l înlocuiască şi pe Procurorul General al României, conducătorul instituţiei care anchetează, printre altele, evenimentele din 10 august. Evenimente în care, pentru prima dată după tulburii ani ’90, Puterea a dispersat o manifestaţie atacând şi lovind oameni paşnici şi nevinovaţi, cu ajutorul Jandarmeriei. Iar motivul rămâne veşnica temă a protocoalelor cu SRI, prezentate ca un fel de „bau-bau”, un fel de pact al Justiţiei cu „duşmanul poporului” – deşi, aşa cum am mai spus, este vorba despre Serviciul ROMÂN de Informaţii, nu RUS, nu CHINEZ, nu NORD-COREEAN, iar colaborarea viza strict acţiunea de prindere a hoţilor, corupţilor, teroriştilor. Ca să nu mai vorbim de măgăria cu scrisoarea lui Rudolph Giuliani, demontată ieri chiar de Rudolph Giuliani, care a recunoscut că a fost plătit pentru respectiva opinie.

Delirul celor de la guvernare va continua, atât timp cât liderii eşaloanelor 2 şi 3 din PSD-ALDE tac într-un mod laş, şi, din păcate, va avea efecte cu consecinţe dramatice asupra României.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro