Mergi la conţinutul principal

Delapidare cu polite RCA

O braileanca de 26 de ani a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Braila pentru ca a delapidat o societate de asigurari cu peste 1.500 de lei. Fiind agent de asigurare la SC Asigurare Reasigurare Ardaf SA - Sucursala Braila, Alina-Gabriela Dumitrache a incheiat doua polite de asigurare si nu a predat banii, folosindu-i in interes personal.
Din materialul de urmarire penala efectuat in cauza a rezultat ca invinuita lucra pentru societate din data de 10 octombrie 2006 si in acest sens a primit imprimate tipizate cu regim special (chitantier polite RCA) pentru a-si desfasura activitatea, urmind a incasa sumele de bani reprezentind contravaloarea acestora, pe care trebuia sa le depuna la casieriile Ardaf sau in conturile bancare ale firmei. Chiar in prima zi de munca, sotul invinuitei, cu acordul acesteia, a completat personal o polita de asigurare pentru un autoturism al societatii la care era angajat, pentru care braileanca a incasat 767,16 lei, dar pe care nu i-a predat la casieria Ardaf. In aceleasi conditii a incasat, o luna mai tirziu, 830,7 lei, bani care au ramas tot la ea. Potrivit declaratiei sale, invinuita a precizat ca a folosit banii in interes personal, pentru a-si achita taxa de scolarizare la Universitatea Danubius unde era studenta, o rata de 700 lei la BRD si pentru a-si cumpara medicamente, intrucit era bolnava.
Lipsurile au fost descoperite la inceputul lunii februarie 2007, tinara precizind ca va inapoia banii pina la sfirsitul lunii, lucru care nu s-a intimplat. Astfel, societatea a reclamat-o pe tinara si s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 5.324,66 lei, din care 1.597,86 reprezinta penalitati de intirziere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro