Mergi la conţinutul principal

Declaraţiile fiscale vor putea fi trimise doar electronic

• 13 formulare fiscale vor putea fi depuse la ANAF exclusiv în format electronic sau pe internet • regula se aplică începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018

 

Începând de anul viitor, Administraţia Finanţele Publice nu va mai primit altfel decât în format electronic, numai puţin de 13 formulare fiscale. AJFP Brăila a comunicat faptul că în Monitorul Oficial al României nr. 649/08.08.2017 a fost publicat un Ordin al preşedintelui ANAF privind declaraţiile fiscale care se transmit obligatoriu prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanţă.

În conformitate cu dispoziţiile actului normativ menţionat anterior, începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018, următoarele declaraţii fiscale se transmit obligatoriu electronic, prin intermediul internetului, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală: 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat; 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit”; 120 “Decont privind accizele”; 205 “Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”; 207 “Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi”; 208 “Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”; 300 “Decont de taxă pe valoarea adaugată”; 301 “Decont special de taxă pe valoarea adaugată”; 307 “Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugată”; 311 “Declaraţie privind taxa pe valoarea adaugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de inregistrare in scopuri de taxă pe valoarea adaugată a fost anulat confom art. 316 alin. (11) lit.a)-e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal; 390 VIES “Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare; 394 “Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele inregistrate in scopuri de TVA; 710 “Declaraţie rectificativă”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro