Decizie finală în cazul ucigaşului din Gura Călmăţui. Nu scapă de expertiza psihiatrică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Decizie finală în cazul ucigaşului din Gura Călmăţui. Nu scapă de expertiza psihiatrică

Individul acuzat că a violat-o şi ucis-o pe bătrâna de la Gura Călmăţui, Fănel Milea, nu scapă de expertiza psihiatrică. După ce prima instanţă a dispus internarea, pentru o lună de zile, la Spitalul Penitenciar Jilava, bărbatul de 51 de ani a contestat măsura. Nu a obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi, care a respins, ieri, contestaţia suspectului de crimă. "Respinge, ca fiind nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Milea Fănel împotriva încheierii de şedinţă din 02.10.2015, pronunţată de Tribunalul Brăila. Obligă pe inculpatul Milea Fănel la plata sumei de 230 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă", este soluţia pronunţată în şedinţă publică, pe 5 octombrie.
După cum v-am informat, zilele trecute, prima instanţă a dispus internarea medicală nevoluntară a inculpatului Fănel Milea pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 2.10.2015 şi până la 31.10.2015 inclusiv, la Secţia de psihiatrie a Spitalului Penitenciar Jilava, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice.
Milea este acuzat că i-a adus sfârşitul unei bătrâne de 84 de ani, din satul Gura Călmăţui, pe care a violat-o şi apoi a ucis-o în bătaie. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în seara zilei de duminică, 21 iunie 2015, în jurul orei 21.00, Fănel Milea, din comuna Viziru, a dat buzna peste Vasilica Grosu, din satul Gura Călmăţui. Bătrâna locuia singură într-o căsuţă aflată la marginea localităţii şi nu a putut să se apere. Individul a violat-o şi apoi i-a tras pumni şi picioare în cap şi abdomen, strivindu-i practic organele. Suspectul de crimă a spus în faţa anchetatorilor că nu îşi aduce aminte ce a făcut pentru că era băut. A ajuns în spatele gratiilor, imediat după ce a comis oribila faptă. Oricum, Milea a fost condamnat pe viaţă, pentru fapte identice, omor şi viol, comise în Botoşani, însă după efectuarea a 21 de ani închisoare a fost liberat condiţionat. La scurt timp, individul a comis o altă faptă, trasă la indigo, în satul Gura Călmăţui. Anchetatorii brăileni au spus că, încă de la început, bărbatul de 51 de ani a fost principalul suspect.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro