Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De vina pentru cozile si balamucul de la SEIP este municipalitatea

Consilierii judeteni sint nemultumiti de modul in care isi desfasoara activitatea Serviciul de Evidenta Informatizata a Populatiei din cadrul Primariei Braila. Acestia au atras atentia recent, in cadrul plenului CJ, ca datorita personalului redus de la serviciul care apartine Primariei, care nu reuseste sa faca fata volumului mare de munca, este incurcata si activitatea Serviciului Public Comunitar Judetean pentru Evidenta Informatizata a Populatiei, care functioneaza in acelasi sediu, pe B-dul Al. I. Cuza. Astfel, consilierul judetean PSD Petre Candidatu a propus ca, daca tot nu se reuseste sa se elimine cozile din curtea acestui imobil, mai bine s-ar acoperi cu o structura usoara curtea interioara, pentru a feri lumea de intemperii. Desi presedintele CJ s-a aratat de acord cu acest lucru, mai multi consilieri au atras atentia ca ideea descentralizarii acestui serviciu, a fost tomai in vederea eliminarii cozilor, deci problema este in acest caz lipsa eficientei serviciilor. La rindul sau, presedintele CJ s-a aratat nemultumit de faptul ca Agentia Nationala a Functionarilor Publici continua sa impuna organigrame din ce in ce mai mari referitor la aceste servicii, fara sa se intrebe daca administratia locala are si resurse financiare pentru a le sustine. Cu toate acestea, Stancu a tinut sa precizeze ca la nivelul judetului, organigrama a fost acoperita mult mai bine decit la municipiu, unde din 40 de posturi, cite prevede organigrama, sint ocupate numai 19, fapt care duce la neacoperirea volumului de munca, la cozi interminabile si permanente scandaluri.
La intrebarea consilierilor judeteni daca CJ poate obliga in vreun fel CLM sa faca angajarile necesare, directorul SPJEIP, comisar Livia Damian, a explicat ca CJ nu poate face acest lucru, si nici serviciul pe care il conduce nu poate interveni in vreun fel in munca celor de la municipiu, serviciul de la judet avind doar drept de indrumare si control: "Tot ce am putut noi face a fost sa anuntam la centru ca la Braila, municipiul nu face angajari, acestia au venit, au vazut care e situatia si urmeaza sa il informeze pe ministrul Adminstratiei si Internelor. Acesta va trimite corpul de control si atunci vom vedea ce masuri se vor lua".

In cadrul aceleiasi sedinte a CJ, a fost aprobat si proiectul de hotarire privind arondarea localitatilor unde nu functioneaza formatiuni de evidenta informatizata a persoanelor, la serviciile comunitare locale de evidenta a persoanelor, infiintate in prezent in municipiul si orasele din judetul Braila.
Astfel, Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor Braila are arondate localitatile: Braila, Cazasu, Chiscani, Frecatei, Gemenele, Gropeni, Marasu, Maxineni, Rimnicelu, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru, Silistea, Tichilesti, Tudor Vladimirescu, Unirea, Vadeni.
Servicul Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor Faurei are arondate localitatile: Faurei, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Galbenu, Jirlau, Surdila Gaiseanca, Surdila Greci, Rosiori, Ulmu, Visani.
Servicul Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor Insuratei are arondate localitatile: Insuratei, Baraganu, Bertestii de Jos, Stancuta, Tufesti, Victoria, Viziru, Zavoaia.
Servicul Public Comunitar Local pentru Evidenta Persoanelor Ianca are arondate localitatile: Ianca, Bordei Verde, Gradistea, Mircea Voda, Movila Miresii, Racovita, Sutesti, Traian.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii