Mergi la conţinutul principal

De săptămâna viitoare, nouă autobuze noi vor circula prin Brăila

• municipalitatea a luat, ieri, în primire prima tranşă din cele 12 mini-autobuze achiziţionate pentru acoperirea traseelor 16 şi 17, eliberate de operatorii privaţi de maxi taxi • potrivit directorului SC Braicar, Cornel Săndulescu, valoarea totală a investiţiei este de 2,3 milioane de lei, fără TVA • primarul Marian Dragomir a ţinut, ieri, să testeze personal unul dintre cele 9 autobuze, mergând pe traseul 17, alături de jurnaliştii brăileni

 

Flota SC Braicar s-a mărit, ieri, cu 9 mini-autobuze, care vor fi puse în circuit începând de săptămâna viitoare, pe traseele 16 şi 17, ca urmare a renunţării operatorilor privaţi de maxi taxi. Pe lângă acestea, mai sunt aşteptate la mijlocul lunii octombrie alte 3 autobuze. Investiţia totală a celor 12 mijloace de transport în comun noi se ridică la 3,2 milioane lei, fără TVA.

Primarul Marian Dragomir, însoţit de cei doi vice, Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei de la care au fost cumpărate autobuzele şi a susţinut totodată o conferinţă de presă neobişnuită. Edilul-şef a ţinut să meargă pe traseul 17 într-una dintre noile achiziţii Braicar, pentru a-i face testul, alături de jurnaliştii brăileni.

„Considerăm că prin aceste autobuze de capacitate mică putem să intrăm pe străzile mici din Brăila, pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor cetăţenilor de a respecta aceste trasee. Putem să oferim un transport de calitate, pentru a se face diferenţa între ceea ce ne-am asumat şi ceea ce oferim, între ceea ce oferă alţii şi ceea ce oferă Primăria Municipiului Brăila. Credem într-un transport civilizat şi modern oferit tuturor locuitorilor municipiului Brăila şi anul viitor vom aloca încă din luna ianuarie fonduri suplimentare pentru ca flota de autobuze a «Braicar» să se modernizeze atât cu autobuze de capacitate mică, cât şi medie. Cred că este foarte important ca municipalitatea să ofere şi abonamente subvenţionate elevilor, astăzi parţial, dar în viitor, în totalitate. La fel şi studenţilor şi pensionarilor. Ne pregătim pentru a susţine transportul civilizat în Municipiul Brăila, dar şi pentru a aduce o formă de sprijin celor care învaţă indiferent dacă sunt elevi sau studenţi”, a declarat Dragomir, lăsându-l pe Cornel Săndulescu, directorul SC Braicar să prezinte specificaţiile tehnice ale maşinilor.

 

Toate noile mini-autobuze sunt dotate cu sistem de supraveghere video

Potrivit lui Săndulescu, noile autobuze se vor afla în staţii din zece în zece minute, în funcţie de trafic. De asemenea, şeful Braicar a ţinut să sublinieze că mini-autobuzele au o capacitate de 21 de locuri, dintre care 11 pe scaun şi 10 în picioare, dar permit şi accesul persoanelor cu dizabilităţi, fiind dotate cu o rampă specială şi neavând trepte la urcare.

„Aceste mijloace de transport pe care le vedeţi au costat în total circa 23 miliarde lei vechi, fără TVA, iar preţul per bucată este de 1,9 miliarde lei vechi, fără TVA. (...) Autobuzul este echipat cu un motor de 2,3 litri. Are o putere de 125 de cai. Mijlocul de transport este echipat cu instalaţie de climă, care poate fi folosită atât pe timp de vară cât şi iarna, satisfăcând un confort pe care şi-l poate dori oricare dintre cetăţenii municipiului. Are posibilitatea de a fi aerat şi prin acţionarea unei trape în partea superioară. Are afişaj în interior, dar şi în exterior, astfel că vor fi incluse toate traseele din municipiul Brăila în baza de date. Începând de săptămâna viitoare ele vor intra în circulaţie pe traseele recent preluate de către noi - 16  şi 17, asigurând completarea flotei de transport pe care o utilizăm, crescând în acest fel frecvenţa şi confortul celor care vor fi beneficiarii călătoriei cu aceste mijloace de transport. În zilele următoare vor fi desfăşurate procedurile normale, necesare pentru a putea circula în condiţii de maximă legalitate: înmatriculare, taxe de mediu, copii conforme pentru desfăşurarea activităţii de transport public ca serviciu regulat. De asemenea, în acest mijloc de transport există pentru siguranţa noastră, a tuturor, camere de luat vederi, care monitorizează ceea ce se întâmplă în interiorul vehiculului. Observaţi o cameră, în partea stânga - sus, lângă postul de conducere al vehiculului”, a declarat Săndulescu.

Cu aceeaşi ocazie, şeful Braicar a amintit despre faptul că în viitorul apropiat, pe măsură ce va creşte flota societăţii de transport public, vor avea loc şi noi angajări. Săndulescu a precizat că din grupul ultimilor 20 de şoferi angajaţi, 11 provin de pe maxi taxi.

 

Planuri şi pentru staţiile de autobuz

La rândul său, primarul Marian Dragomir a ţinut să precizeze că aşteaptă opinia brăilenilor în privinţa noilor autobuze şi a condiţiilor pe care acestea le oferă, condiţii pe care edilul-şef le-a catalogat ca fiind normale. Mergând pe aceeaşi linie, acesta a expus şi câteva dintre planurile sale viitoare pentru staţiile de autobuz, dar şi tonomatele de bilete.

„Anul viitor vrem să începem modernizarea staţiilor de transport public local din municipiul Brăila, să avem staţii iluminate pe timp de noapte, în care vom monta camere video pentru a nu avea evenimente neplăcute, situaţii de vandalizare a acestora. Vom avea afişaj electronic, să ştie cetăţeanul în cât timp ajunge autobuzul în staţie, pentru că acestea sunt premisele unui transport modern. În aceste staţii nu putem să amplasăm actualele automate de bilete pentru că ar face o notă discordantă, aşa că avem în vedere achiziţia sau închirierea unor automate de bilete moderne, noi, cu afişaj electronic. Aşa cum aţi văzut în câteva oraşe din România, dar în special în străinătate”, a conchis sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro