Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De la inceputul anului, procurorii au solutionat peste 1.700 de dosare

Procurorii braileni au tras linie si au facut bilantul activitatii lor in primul trimestru al acestui an. Astfel, la sfirsitul saptaminii trecute, in sala de consiliu a Parchetului de pe linga Tribunalul Braila - in prezenta procurorului general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, Dinu Galca si a procurorilor generali adjuncti Didina Danaila si Gabi Enciu -, s-a desfasurat sedinta de analiza a activitatii parchetelor brailene in primele trei luni ale anului, la care au participat toti procurorii braileni, in frunte cu prim-procurorul Fanel Mihalcea. "A intrat in obisnuinta Ministerului Public si a parchetelor subordonate sa se faca analiza cu exigenta a activitatii desfasurate, pentru a se observa parametrii cantitativi si calitativi in cadrul carora s-a realizat munca procurorilor. Cu acelasi numar redus de procurori ca si-n anii anteriori - schema noastra de personal fiind ocupata in proportie de doar 65 % -, s-a realizat un trend crescator al volumului de munca, in sensul ca a sporit in mod evident atit numarul de cauze inregistrate la numar unic, cit si cele solutionate", ne-a declarat seful Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, magistratul Fanel Mihalcea. Potrivit sursei citate, cei 25 de procurori, cit numara in prezent Parchetul de pe linga Tribunal impreuna cu Parchetul de pe linga Judecatoriile Braila, Faurei si Insuratei, au solutionat in primul tirmestru al anului in curs un numar de 1.719 cauze penale, fata de 1.418 cauze penale solutionate in aceeasi perioada a anului trecut. La aceasta, se adauga si celelalte activitati care nu tin neaparat de urmarirea penala, dar care necesita un volum mare de munca: participarea procurorilor la judecarea cauzelor, primirea in audienta, solutionarea cererilor etc.
"Sub aspectul calitatii, in primele trei luni ale anului nu am inregistrat asa-zise "rebuturi", adica restituiri ale dosarelor de la instante ori achitari ale persoanelor trimise in judecata. Si de aceasta data, conducerea Parchetului CA Galati a apreciat activitatea meritorie desfasurata de colegii procurori. Ni s-a recomandat sa acordam prioritate principiului celeritatii in solutionarea cauzelor penale, stiut fiind ca acestea sint atent monitorizate de catre CSM. De altfel, solutionarea la timp a cauzelor este un obiectiv prevazut in strategia de reforma a justitiei si a planului de actiune 2005 - 2007", a mai spus prim-procurorul Fanel Mihalcea. Seful Parchetului si-a exprimat, totodata, ingrijorarea pentru faptul ca, din pricina insuficientei personalului auxiliar (grefieri, dactilografe), unele lucrari sint redactate cu intirziere. Aceasta in conditiile in care, pina la sfirsitul lunii martie a. c., la parchetele brailene fusesera inregistrate nu mai putin de 7.954 de cauze, fata de 7.340, cite erau inregistrate anul trecut.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii