Dati savoare apei prin 7 metode simple! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dati savoare apei prin 7 metode simple!

Nu toata lumea considera ca apa are un gust placut, insa cu totii trebuie sa ne asiguram ca organismul functioneaza corespunzator incontinuu, mentinand o hidratare optima. Daca vreti sa beti mai multa apa, dar nu va place gustul, va oferim cateva trucuri ce va pot face sa o consumati cu mai multa placere.

Necesarul de apa se obtine fie ca atare, fie prin alimentele consumate. Fructele si legumele verzi sunt foarte bogate in apa, continand 80-90% apa. O cantitate mica de apa se formeaza si in tesuturi, prin oxidarea hidrogenului din grasimi, carbohidrati si proteine (apa metabolica). In zilele caniculare, hidratarea corecta este obligatorie. Se recomanda consumul unor cantitati mai mari de lichide decat in mod obisnuit. Pentru adulti, cantitatea este de 2,5-3 litri la 24 de ore. Este preferabil a se consuma apa. In niciun caz nu sunt indicate bauturile alcoolice si cafeaua in exces.

Adaugati fructe proaspete

Citricele, precum lamaile galbene sau verzi si portocalele, sunt aromele clasice care imbogatesc gustul apei, insa si alte fructe pot face acelasi lucru. Incercati sa zdrobiti afine proaspete sau pepene in apa pe care vreti sa o beti sau adaugati felii de capsune. De asemenea, castravetele si menta proaspata sunt arome revigorante, in special in zilele toride de vara.

Datorita proprietatilor antiseptice naturale, lamaia poate deveni un aliat de nadejde in tratarea problemelor pielii. Consumul zilnic de apa cu lamaie poate aduce o imbunatatire evidenta a aspectului pielii, avand efect antiimbatranire si eliminand ridurile si punctele negre.

De ce sa consumam mai multa apa cu lamaie

Folositi suc natural

Orice suc natural de fructe poate reprezenta o baza delicioasa pentru apa, insa sucurile acrisoare, precum cele de merisoare, rodii, struguri si mar, sunt cele preferate pentru a crea o bautura delicioasa, revigoranta si sanatoasa. Optati pentru sucurile naturale, fara zahar adaugat. Si nu uitati: fructele si sucurile obtinute din acestea nu sunt doar delicioase, ci contin si vitamine si antioxidanti ce contribuie la mentinerea sanatatii.

Optati pentru apa carbogazoasa

Multe persoane prefera apa carbogazoasa in locul celei plate. Daca optati pentru apa carbogazoasa, veti obtine si beneficiile mineralelor adaugate. De asemenea, puteti adauga si in aceasta fructe sau sucuri naturale de fructe, pentru un plus de aroma.

Bauturi carbogazoase versus bauturi necarbogazoase

Fiti creativ cu gheata

Unele persoane considera ca apa este mai gustoasa atunci cand este bauta cu gheata, comparativ cu cea la temperatura camerei. Cuburile de gheata pot da savoare apei, in special atunci cand experimentam arome noi, adaugand fructe proaspete, menta sau castravete. Pur si simplu, maruntiti aroma preferata si adaugati-o in tavita pentru cuburi de gheata, impreuna cu apa, apoi puneti la congelator. Totodata, puteti lua in considerare si cuburile de gheata cu sucuri, ceai si cafea. Daca vreti sa fiti si mai creativ, folositi tavite de cuburi de gheata cu forme amuzante, precum stele, cercuri sau pesti.

Beti ceai

Ceaiul din plante, de fructe, verde, alb si rosu este mai bun decat ceaiul negru sau cafeaua, deoarece aceste sortimente contin o cantitate mica de cofeina sau nu contin deloc. Exista o varietate mare de ceaiuri din care puteti alege si, in plus, sunt accesibile ca pret si usor de facut. Pentru un plus de aroma, alegeti ceaiurile exotice, care provin din diferite parti ale lumii.

Mai departe pe farmaciata.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro