Mergi la conţinutul principal

UP DATE 11.30: Trenul București – Galați, întârziere de circa o jumătate de oră

UP DATE 11.30: Trenul București - Galați, întârziere de circa o jumătate de oră

Trenurile pe relația Bucureşti Nord - Galați şi retur au în medie o întârziere de 30 minute, au anunțat reprezentanții stației CFR Brăila. De exemplu, trenul InterRegio care a plecat din capitală în această dimineață la ora 6.32 şi trebuia să ajungă în Brăila la ora 10.00, a avut o întârziere de aproape 30 de minute şi cam la fel va avea şi următoarea garnitură pe aceeaşi rută, cu plecare din Bucureşti Nord la ora 8.30, programat să ajungă în Brăila la 12.30. De asemenea, şi trenurile spre capitală au avut întârzieri la sosire în Bucureşti, în medie de circa o jumătate de oră.
Potrivit meteorologilor, dimineața de astăzi a fost şi cea mai geroasă din ultimii 50 de ani, la Întorsuna Buzăului, de exemplu, fiind înregistrate, la ora 7.00, minus 35 de grade Celsius. Pentru Brăila, temperatura la aceeaşi oră a fost de minus 20 grade Celsius şi de minus 16 la Galați. La prânz, la Brăila, temperaturile nu vor depăși minus 9 grade Celsius.

 

Din cauza gerului, trenurile au întârzieri care pot ajunge și la o oră

Compania CFR Călători avertizează că trenurile circulă pe întreaga rețea feroviară în condiții de iarnă, iar din cauza temperaturilor scăzute, garniturile pot ajunge la destinație cu întârzieri cuprinse, în medie, între 30 şi 60 de minute. „Menționăm că pe rețeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza cauza condițiilor meteo, personalul feroviar verifică componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) în stații şi în linie curentă, astfel încât să se intervină şi să se remedieze orice posibilă defecțiune tehnică", se precizează în comunicat.
În aceste condiții, CFR recomandă călătorilor ca, înainte de plecarea la drum, să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, pasagerii care doresc să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor pentru parcursul neefectuat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro