Mergi la conţinutul principal

Daniela Bartos: "Bunicii m-au facut braileanca"

Dupa ce a reprezentat Braila timp de doua mandate, pina in 2004, in Parlamentul Romaniei, fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, a decis sa se intoarca in fata alegatorilor braileni, participind la scrutinul electoral de la 30 noiembrie. Daniela Bartos candideaza din partea Aliantei PSD-PC in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor din municipiul Braila si spune ca a luat hotarirea de a intra in aceasta cursa plecind de la votul de incredere al colegilor sai de organizatie, dar si de la sprijinul obtinut din partea familiei. "Am avut consiliu de familie si, dupa discutii in care am pus toate cartile pe masa, cei doi copii ai mei si-au aratat toata sustinerea lor pentru a ma angaja in aceasta batalie. Este esential sa ai sprijinul familiei, dupa cum la fel de important este cel al organizatiei din care faci parte", povesteste Daniela Bartos, precizind ca, dupa ani de zile petrecuti printre braileni, este greu sa spui "nu" unei competitii de la care oamenii au asteptari mari. Pe de alta parte, fostul ministru spune ca este candidat intr-un judet de care este legat sufleteste, pentru ca aici s-au nascut si au trait bunicii sai din partea mamei. "Imi place sa spun ca pe jumatate sint braileanca. Si chiar sint. Bunicii din partea mamei au locuit in Plopu. Erau dascali amindoi, bunicul era directorul scolii de aici, iar bunica invatatoare. Nu i-am cunoscut pentru ca au murit cind mama era copil. Bunicul, cind mama avea 3 ani, iar bunica atunci cind mama avea 13 ani. Sint legata insa puternic sentimental de aceasta comuna si, ori de cite ori merg acolo, nu pot sa nu ma gindesc la bunicii mei cind vad casa batrineasca din coltul strazii pe care se afla scoala. Ei m-au facut braileanca", se destainuie Daniela Bartos.
De altfel, in memoria bunicilor sai, fostul ministru a derulat, in parteneriat cu un grup de voluntari din Elvetia, un proiect de reabilitare si modernizare a scolii din localitate, proiect care nu este singular in judet. In ultimii patru ani, cu sprijinul sau, a fost refacuta scoala din Oprisenesti si s-a deschis un cabinet stomatologic la Racovita. Inainte, un astfel de cabinet a fost pus in functiune si la Visani, iar la Ciresu a fost deschis un punct sanitar. Pe linga acestea, Daniela Bartos a desfasurat, la nivelul judetului, mai multe campanii sociale si medicale si recent a facut posibil ca Spitalul Judetean sa fie dotat cu un angiograf. "Un parlamentar nu are pirghiile legale de a rezolva toate problemele cu care se confrunta cei care l-au ales. Insa daca vrei, te zbati, reusesti. Avind o colaborare foarte buna cu autoritatile locale, cu primaria, sprijin din sectorul privat, din partea societatii civile, poti face multe pentru oameni. Repet, important este sa vrei si sa iti pese", conchide Daniela Bartos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu