Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daca nationala este unita, se poate bate cu orice echipa din Europ

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Ionut Lupescu, a declarat, joi, la Aeroportul International Henri Coanda, ca daca echipa Romaniei este unita si isi doreste cu adevarat sa se califice, atunci se poate bate cu orice selectionata din Europa.
"La tragerea la sorti nu e dupa noi, ci dupa cum vrea Cel de Sus. Sint destule echipe atractive, important este ca echipa nationala sa joace bine, sa continue acolo unde a terminat cu Cehia si Olanda. Daca arata intr-adevar ca o echipa unita, care isi doreste cu adevarat sa se califice, putem juca impotriva oricarei echipe din Europa", a spus Lupescu.
Intrebat pe cine ar prefera din punct de vedere financiar, Lupescu a raspuns: "Se afla cu noi in urna, asa ca nu se mai poate. Nu stiu daca o echipa de club din Romania poate avea ca reteta dupa un meci 500.000 de euro. Insa dupa un meci cu Anglia ar putea iesi un profit de doua milioane-doua milioane si ceva".
Selectionerul Victor Piturca a declarat ca, pentru el, Anglia nu este un adversar prea accesibil. "Ramine una dintre cele mai puternice echipe din lume, dispune de jucatori foarte valorosi, dar latura financiara este foarte importanta pentru conducatorii FRF. Pe mine ma intereseaza mai putin acest lucru, vreau echipe mai slabe din punct de vedere valoric. Anglia este o forta, insa noi am avut mereu succes cind am jucat impotriva echipelor anglo-saxone, probabil pe acest lucru se bazeaza ei cind afirma ca ar fi mai usor cu Anglia", a spus Piturca, adaugind ca nu stie daca ar fi mai bine pentru Romania daca Anglia ar numi un nou selectioner.
Piturca a precizat ca are emotii. "Prima repriza - in avion, a doua - vineri, la tragere. Nu am fost niciodata la tragerea grupelor, sper sa avem noroc. Daca soarta va fi sa avem parte de echipe foarte valoroase, asta este. Este foarte dificil sa te califici acum, toate echipele isi doresc asta, fortele s-au egalizat, nu mai exista echipe mici si echipe dinainte cistigatoare, insa exista si superechipe, de care n-as vrea sa avem parte", a comentat selectionerul.
Victor Piturca a mentionat ca nu poti fi niciodata sigur de calificare, indiferent cu ce echipa cazi. "Uitati-va la prima grupa valorica, la a treia sau a patra, echipe foarte valoroase, care n-au avut succes in ultimii ani, dar care vor sa revina, la fel ca si noi, precum Belgia sau Scotia", a spus Piturca.
Directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat ca isi doreste Anglia din prima urna valorica. "Este bine si din punct de vedere financiar, si sportiv. Cred ca putem sa cistigam ambele partide cu Anglia. Drepturile TV la un meci cu Anglia sint cu totul altele, interesul este crescut fata de un meci cu, sa zicem, Macedonia", a comentat oficialul FRF.
Prunea a precizat ca are emotii, fiind prima sa deplasare in calitate de angajat al FRF. "Sunt increzator. Nu mergem sa speriem pe nimeni, ci sa ne facem treaba. Este un moment important, primul pas, apoi vor veni clipe mult mai grele, pentru ca va trebuie sa facem programul de jocuri in interesul echipei nationale", a spus Prunea.
Florin Prunea a precizat ca situatia este grava la nivelul fotbalului. "Am vazut noul manual de licentiere si la nici un capitol nu putem face fata. Daca aceste criterii s-ar impune din acest an, cred ca doar doua-trei echipe din Divizia A, nu mai vorbesc de cupe europene sau echipa nationala, ar rezista, cred ca am fi obligati sa inchidem campionatul", a subliniat Prunea.
Directorul de relatii internationale al FRF a precizat ca Romania mai face fata la acest nivel doar prin calitatea jucatorilor. "Cred ca ei sint niste eroi, intre conditiile in care isi desfasoara ei activitatea si cele ale celorlalti fotbalisti este o diferenta foarte mare. Din pacate, ne bazam doar pe talentul fotbalistului roman", a spus Prunea.
Portarul Bogdan Lobont a afirmat ca isi doreste calificarea si ca nu conteaza cu cine o sa joace echipa Romaniei in grupa preliminara. "As vrea si Olanda, important este sa ne calificam. O sa intilnim cu siguranta o echipa puternica, poate chiar doua", a comentat Lobont.
Bogdan Lobont a mentionat ca transferul la Fiorentina reprezinta pentru el cea mai buna veste in ultimele zece luni si chiar mai mult. "Am inceput un alt drum, tot ce s-a intimplat pina am semnat cu Fiorentina conteaza mai putin. Este noua etapa din viata mea si imi doresc sa urc", a spus Lobont.
Victor Piturca, Florin Prunea si Ionut Lupescu au plecat, joi, de pe Aeroportul International Henri Coanda, la Montreux, in Elvetia, pentru a asista la tragerea la sorti a grupelor preliminarii ale Campionatului European de fotbal din 2008, care se va disputa in Austria si Elvetia. Tragerea la sorti va avea loc, vineri, la Convention Centre din Montreux, cu incepere de la ora 13.00. Nationala Romaniei face parte din grupa a doua valorica. Cu doua ore mai devreme, la Raffles Le Montreux Palace, va avea loc tragerea la sorti a preliminariilor CE Under-21, editia 2006/2007. Miercuri au plecat spre Elvetia presedintele FRF, Mircea Sandu si secretarul general al FRF, Adalbert Kassai.
Portarul Bogdan Lobont, proaspat transferat la Fiorentina, a facut o vizita scurta in Romania, pentru a-si rezolva problema legata de permisul de munca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii