Mergi la conţinutul principal

Cuvinte-cheie pentru ştirile locale

Nu ştiu dacă luna-plină este de vină pentru toate infracţiunile care s-au înregistrat în ultima vreme în Brăila, sau dacă a început din nou să clocotească în venele unor indivizi sângele de hoţ şi de cuţitar, care ne-a făcut “celebri” în toată ţara. Cert este că, ne confruntăm din ce în ce mai des cu tot felul de evenimente vecine cu nebunia, cu răzbunări şi reglări de conturi între clanuri mafiote, ca în Vestul sălbatic. Siguranţa cetăţenilor a devenit o vorbă în vânt chiar în preajma unor instituţii publice, iar noi asistăm neputincioşi, ziua în amiaza mare la atacuri cu săbii şi cuţite, în care sunt implicaţi interlopi de marcă ai urbei. În timp ce unii îşi arată muşchii şi provoacă teroare, alţii atacă femei la dumul mare sau flutură tot felul de arme albe, chiar sub nasul celor care ar trebui să vegheze la liniştea şi ordinea publică. La Brăila, într-una din seri, o femeie a fost atacată de un individ care i-a smuls portofelul cu acte şi bani, în parcarea de lângă Primărie. În altă zi, în jurul prânzului, în zona parcării din faţa Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, de pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, trei indivizi au blocat o maşină în trafic, i-au spart geamurile cu bolovani, după care s-au năpustit asupra şoferului, care tocmai îşi declarase copilul nou-născut şi l-au hăcuit cu sabia, sub privirile femeii lăuze. Printre bolovani  şi mişcări de samurai, femei, bătrâni, copii, oameni nevinovaţi sau simpli gură-cască se aflau în zonă şi puteau să cadă în orice moment răpuşi de tirul dintre taberele mafiote.

Cam acesta este tabloul recent al evenimentelor locale, acestea sunt personajele printre care trăim şi care se plimbă libere ca păsările cerului, iar atunci când sunt acuzate pentru crimele comise cu sânge rece, se dau lovite în aripă şi se internează în spitale de psihiatrie, autorii fiind diagnosticaţi cu probleme psihice. Răfuielile dintre clanurile mafiote din oraş şi măcelurile dintre interlopi îmbracă diverse forme, iar filmul unor astfel de atacuri se termină de fiecare dată cu spitalizări, echipaje de poliţie, diagnostice sau certificate de deces, dosare penale şi... cam atât.

Deşi mascaţii i-au prins pe autorii actelor de violenţă, atacatorii au fost duşi la poliţie pentru audieri, iar poliţiştii au dat startul pentru investigaţii, făptaşii îşi văd în continuare de afacerile lor şi de viaţa în libertate. Deoarece victima a refuzat să depună plângere, cu toate că a fost înjunghiată de mai multe ori, poliţiştii şi procurorii au mâinile legate şi, încă o dată, braţul lung al legii nu îi poate atinge pe interlopii Brăilei.

Dar, care braţ şi care lege? Braţul legii îi atinge doar pe cei care vând pepeni sau fructe la colţul străzii sau pe bătrânele care vând o legătură de verdeaţă.

Cu siguranţă, după meciul de săptămâna trecută, va urma şi runda a doua. Când se va întrema după leziunile suportate, victima, specializată în furturi şi membră cu state vechi într-un alt clan interlop al Brăilei, nu va sta cu mâinile în sân. Întâmplările de acest gen care s-au derulat de-a lungul timpului  au demonstrat cu prisosinţă acest lucru, cât şi faptul că, în urma unor astfel de încăierări, străzile oraşului au devenit ringul de luptă între interlopi.

Dar noi, cei care trăim printre aceşti indivizi, de ce suntem nevoiţi să fim părtaşi la astfel de evenimente? Care sunt metodele de prevenire şi unde sunt poliţiştii care ar trebui să menţină ordinea  şi disciplina în locurile publice?

Hoţii de buzunare, interlopii, groaza şi teroarea au devenit cuvinte-cheie pentru ştirile locale. Până când?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro