Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri de instruire obligatorii pentru personalul din unitati comerciale

Angajatii societatilor de prestari servicii au obligatia sa se instruiasca periodic in legatura cu notiunile fundamentale de igiena prin cursuri care au o valabilitate de 3 ani. Cursurile sint organizate de unitati special autorizate in acest scop si se desfasoara in sali ale unitatilor de invatamint sau locatii autorizate in acest sens, iar examenul final de testare a cunostintelor este organizat de Autoritatea de Sanatate Publica. Cursurile se adreseaza atit operatorilor, cit si personalului din: servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor, inclusiv alimentatia publica si a colectivitatilor, servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare - in care sint incluse hotelurile, motelurile, cabanele etc. In aceeasi situatie se incadreaza si personalul din productia si distributia apei potabile, productia apei imbuteliate, din serviciile de ingrijire corporala - cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj etc., cit si cei care presteaza servicii tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.
In Braila sint autorizate in prezent trei societati pentru organizarea acestor cursuri: SC "Caduceu Med" SRL, SC "Info Mail" SRL si SC "Marex" SA, iar examenele se desfasoara periodic, la solicitarea societatii care a organizat cursurile, in locatii autorizate pentru activitati didactice.
Dupa cum ne-a informat dr. Lucica Scutaru, director-executiv al Autoritatii de Sanatate Publica, informatii despre examene se pot obtine la sediul din strada Gradinii Publice nr. 2 al ASP, la aceeasi locatie fiind eliberate si certificatele de absolvire pentru cei care au fost declarati promovati.
"Persoanele care nu promoveaza examenul final pot participa la o noua examinare, cu plata aferenta", a precizat dr. Lucica Scutaru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii