Cursuri de formare susţinute de Asociaţia "Medici voluntari italieni" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cursuri de formare susţinute de Asociaţia "Medici voluntari italieni"

Alături de Marcello Cella şi Paolo Storini, de această dată este şi Lidia Dobre, preşedinta Fundaţiei "Inimă pentru inimă". În această vară, voluntarii nu se vor mulţumi numai cu acţiunile obişnuite pe care le organizează pentru copii. Vor avea în vedere şi părinţii copiilor, educatorii lor, pentru care vor organiza un curs de formare, pentru că sunt conştienţi că Centre de zi, aşa cum este cel înfiinţat de ei acum doi ani - "Viaţa este frumoasă", sunt necesare în toate cartierele oraşului. "Medicii voluntari oferă servicii sanitare familiilor şi copiilor. Fiecare familie are fişă, fiecare membru al familiei. Mergem şi acasă să verificăm la faţa locului situaţia. Urmărim consilierea socială, juridică, psihologică a familiei şi vrem ca tot mai mulţi brăileni să poată să facă aceleaşi lucruri pe care le facem şi noi, dar un timp mai îndelungat", a explicat Paolo Storini.
Aceste cursuri se vor desfăşura în perioada 2-9 august şi vor participa cadre didactice de la Grădiniţa "Sf. Nicolae", cu care Asociaţia lucrează de mai mulţi ani, părinţi ai copiilor care frecventează Centrul de zi, dar se pot înscrie şi alte cadre didactice interesate de acest program. "Venim cu acest proiect de doi ani şi avem rezultate bune. Dacă la început, când încercam să mângâiem un copil el fugea speriat, acum ne zâmbesc, şi asta pentru noi este o victorie", a spus Marcello Cella.
Voluntarii italieni au pus umărul, alături de Fundaţia "Inimă pentru Inimă", la înfiinţarea Centrului de zi "Viaţa e frumoasă", situat în cartierul Radu Negru, vizavi de Grădina Zoologică, în 2008. Acolo, micuţii care provin din familii defavorizate au şansa la o copilărie normală. Asociaţia "Medici Voluntari Italieni" a oferit centrului din Brăila sprijin logistic, financiar, programe pentru copii, dar şi haine, medicamente şi suplimente nutritive. Mai mult, voluntarii vin să îşi petreacă timpul liber împreună cu micuţii, de mai multe ori pe an, şi le aduc cadouri, dar oferă ajutor financiar şi familiilor din care provin copiii. Grupul ţintă este format din copii preşcolari, cu vârsta cuprinsă între 3 - 7 ani, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc, din municipiul Brăila. Conducerea centrului a încheiat un protocol de colaborare cu Grădiniţa de copii "Sf. Nicolae" Brăila, din cartierul Radu Negru - de unde sunt selectati copiii care vin la centrul de zi - şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, pentru identificarea familiilor defavorizate cu copii. Asociaţia funcţionează de 11 ani, are aproape 100 de membri şi dezvoltă proiecte în mai multe ţări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro