Specialistii OJCA au demarat insa si pregatirile pentru deschiderea, in perioada octombrie - noiembrie, a inca 3 cursuri cu 6 grupe astfel: trei grupe de legumicultori, doua la Movila Miresii si una la Braila, doua grupe de pescari, la Gropeni, si o grupa de apicultori la Braila. Cursurile se desfasoara pe o perioada de 3- 4 luni, in functie de specializare, toate fiind insa structurate pe doua perioade - una de instruire teoretica si una practica, sub indrumarea unui specialist. La finele perioadei de pregatire, absolventii vor sustine un examen in urma caruia vor obtine o diploma de calificare profesionala pentru ocupatia respectiva.
Gratis pentru someri si pensionari
"Certificatele sint recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, si vor putea fi inscrise in cartea de munca. OJCA Braila este autorizata pentru desfasurarea cursurilor de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor. Informatii in legatura cu aceste cursuri pot fi obtinute fie direct de la sediul OJCA, din Palatul Agriculturii, etaj I, fie la numarul de telefon 0239/69.18.49", a precizat Mihaela Antonescu, purtator de cuvint al OJCA Braila.
Conform Ordinului MAPDR nr. 733/22 august 2005, OJCA percepe o taxa de 20 RON (200.000 lei vechi) pentru inscriere si 40 RON (400.000 lei vechi) pentru eliberarea Certificatului de calificare profesionala. De aceste taxe sint scutiti toti cei care au fost luati cel putin o data in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, adica fosti sau actuali someri, precum si pensionarii.
De precizat ca, prin intermediul consultantei agricole brailene, pina
in prezent citeva mii de locuitori ai mediului rural sau persoane cu activitati in acest sector au absolvit cursuri de calificare pentru diverse ocupatii din domeniul agriculturii.