A cumpărat smântână din piaţă, iar acasă era să i se facă rău | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

A cumpărat smântână din piaţă, iar acasă era să i se facă rău

A cumpărat un pahar cu smântână din Hala Mare, iar acasă avea să îl aştepte o supriză mai mult decât disgraţioasă. După ce a consumat mai mult de jumătate din conţinutul recipientului, Constantin D., un pensionar din Brăila, a dat peste nişte chestii ce păreau a fi resturi alimentare, mai exact spaghette vechi. Revoltat, omul s-a prezentat cu paharul de smântână la Circumscripţia Sanitar Veterinară de lângă Piaţa Halelor, iar la un control mai amănunţit "spaghettele" s-au dovedit a fi, de fapt, elastice din plastic.
"Am achiziţionat paharul cu smântână sâmbătă, 18 aprilie, de la o vânzătoare din Hală, de la care am mai cumpărat şi altădată produse lactate. Smântâna am ţinut-o la frigider şi am consumat, împreună cu soţia, câte puţin, zilnic. Vineri, când am ajuns aproape de fundul paharului, am observat că este ceva în interior. La prima vedere, păreau a fi resturi alimentare, însă, de fapt, erau nişte elastice folosite la ambalarea produselor. Printre ele se afla şi o chitanţă pe care apărea un nume, probabil al vânzătoarei. Nu am nicio pretenţie financiară de la ea, vreau doar ca autorităţile sanitar veterinare să ţină cont de această situaţie şi să facă verificări mai temeinice printre comercianţii care vând produse alimentare", ne-a declarat brăileanul. Acesta nu îşi explică modul în care elasticele au ajuns în recipientul respectiv. "Probabil totul s-a întâmplat accidental. Vânzătoarea nu a fost atentă şi mi-a pus smântâna într-un pahar folosit deja, în care îşi ţinea acele elastice. Oricum, nu e normal să se întâmple aşa ceva. Simplul fapt că se folosesc recipiente deja uzate ar trebui sancţionat!", spune Constantin D. Acesta a precizat că nu şi-a putut da seama că în recipient se află acele corpuri străine, deoarece smântâna avea un gust normal, nemodificat.
Autorităţile sanitar veterinare afirmă că vor verifica respectivul comerciant, iar dacă se vor depista nereguli se va aplica o sancţiune ce poate ajunge până la 20.000 lei, sau chiar i s-ar putea suspenda dreptul de a comercializa produse alimentare în piaţă. "Vânzătorul va fi identificat şi verificat. Dacă incidentul nu a fost unul accidental şi se va dovedi că recipientele folosite în mod curent nu corespund normelor sanitar veterinare, comerciantul în cauză riscă o sancţiune contravenţională sau se poate merge până la suspendarea dreptului de a comercializa produse de origine animală provenite din gospodăria proprie", ne-a declarat Dragoş Frigioiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro