Mergi la conţinutul principal

Cum se obține Pacea prin apărare?

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Cel care se apără și se înarmează precis are o minte plină de gânduri de atac, cu credința că este vulnerabil. Însă credința într-un pericol, presimțirile rele și gândurile de primejdie dintr-o minte eronată nu pot produce alte efecte în afară.

Apără-te; atunci vei fi atacat.

Ceea ce mintea a produs înlăuntru, se va produce și în afară, iar dacă vei crede în atac, atunci vei crede și într-o idee de apărare, precum și că apărarea necesită o armă de atac.

Dar cum ar putea răsări pacea dintr-o minte care vede apărarea drept soluție, recurgând la atac?

Nu poți să crezi, deodată, și în atac, și în pace, pentru că sunt gânduri care se exclud reciproc. Dar de fiecare dată când alegi un gând de apărare, alegi, de fapt, un gând de atac. Iar prin orice gând de atac, te ataci pe tine însuți.

Lasă, deci, deoparte planurile de apărare care-ți trădează gândurile de atac, ideea de slăbiciune și frica. Dumnezeu este doar Iubire, iar Pacea și adevărata invulnerabilitate sunt doar atributele Iubirii.

Analizează-ți cât mai des astăzi, cu toată blândețea, gândurile de îngrijorare, neliniște și primejdie pe care le întreții voluntar sau involuntar. Observă consecințele lor și cum arată o viață în care aceste gânduri persistă.

 

Cum ar arăta viața ta dacă aceste gânduri ar dispărea, iar Pacea ar fi unica alegere și singura stare pe care vrei s-o cunoști ?

 

„Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri” (Sfânta Evanghelie după Matei, Capitolul 26, 52)

„Căutați pacea cu toți și sfințenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel, 12, 14)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro