Mergi la conţinutul principal

Cum scapă, la Brăila, violatorii de arest

La Brăila, o  fetiţă de 10 ani a fost răpită de pe stradă, sechestrată şi violată de mai mulţi pedofili, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila i-au eliberat pe cei doi monştri cu chipuri umane, pentru a mai face şi alte victime, până la finalizarea anchetei. Asta este părerea mea, fără supărare! Cătălin Cornel Drăgan, de 30 de ani şi Corin Mămăligeanu, de 20 de ani, indivizii acuzaţi în urmă cu trei luni pentru viol şi arestaţi preventiv,  au fost eliberaţi zilele trecute, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, sub pretextul că măsura arestării preventive a fost revocată ca urmare a apariţiei unor împrejurări noi care au rezultat ulterior. Mai exact, se pare că fata nu a fost violată doar de către cei doi indivizi, ci ar fi fost vorba despre un viol în grup; dar, în loc să îi strângă cu uşa pe cei doi perverşi, pentru a elucida cât mai repede cazul, procurorii brăileni au cerut instanţei eliberarea celor doi făptaşi, care acum zburdă liberi printre minorele urbei. Repet, este părerea mea şi poate greşesc neavând toate datele problemei la dispoziţie, dar aşa pare. Spuneam, în editorialul precedent că Justiţia, pentru libertatea căreia am ieşit cândva în stradă şi am protestat nu este doar oarbă, dar este şi lacomă după bani. Nu ştiu dacă procurorii care au luat o astfel de decizie au aplecat motivat sau nu balanţa Justiţiei într-o asemenea direcţie, dar să dai câştig de cauză unor inşi suspecţi că ar fi implicaţi în violarea unei copile de 10 ani şi să îi laşi în libertate, mi se pare de-a dreptul aberant. Dacă tot vorbim despre nevinovăţia făptaşilor, de ce să nu spunem adevărul, că unul dintre cei doi indivizi care au violat-o pe fetiţa de numai 10 ani, în luna noiembrie 2019, mai are pe rolul instanţei şi un proces în care este acuzat de act sexual cu un minor? Cum pot omite procurorii brăileni faptul că în 2018, Corin Mămăligeanu s-a cuplat cu o minoră de 13 ani, aflată într-un centru de protecţie şi chiar a întreţinut relaţii sexuale cu ea, atâta timp cât pe rolul Judecătoriei Brăila se află înregistrat un dosar în care acesta este judecat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor?

Beneficiind de clemenţa celor plătiţi să ne apere de astfel de specimene şi trimis în judecată pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, după care a comis o faptă mult mai gravă, de viol, individul este din nou în libertate. Sub pretextul că ancheta este încă în desfăşurare, de la Parchet nu se dau încă informaţii oficiale în acest sens, iar cazul rămâne învăluit în mister.

În timp ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila i-a eliberat pe cei doi monştri care au violat-o pe fetiţa de 10 ani, în Yemen, doi pedofili au fost executaţi prin împuşcare pentru o faptă similară săvârşită asupra unui copil de 12 ani. Potrivit Daily Mail, sute de persoane s-au adunat joia trecută în oraşul portuar Aden pentru a asista la împuşcarea celor doi pedofili, iar locul în care au fost executaţi cei doi a devenit neîncăpător pentru mulţimea care a venit să asiste la execuţie. Ştiu, noi suntem în Europa, la noi funcţionează prezumţia de nevinovăţie şi pedeapsa cu moartea a fost abolită de acum 30 de ani. Dar, totuşi, drepturile victimelor chiar nu contează?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro