Mergi la conţinutul principal

Cum dăruiești cu adevărat

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.

 

Atunci când dăruiești cu sentimentul că ți-ar lipsi ceea ce vei dărui, așteptând de undeva o plată, drept compensare -chiar și sub forma unui zâmbet-, pentru cine oferi, de fapt?

Nu dărui ca să capeți ceva în schimb, fiindcă este semnul unei false milostiviri și a sentimentului că-ți lipsește ceva, din care ai vrea mai mult, aplicând strategia unei „mite” pentru a-ți atinge scopul.

Dăruiește doar pentru că vrei. Și atât.

Atunci când simți că nimic nu-ți lipsește, pentru că Dumnezeu ți-a dat totul, dăruiește. Și darul tău va fi cu adevărat.

 

„Căci celui ce are i se va da și-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, și ce are i se va lua.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, XIII, 12)

„Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.

Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta,

Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, VI, 2-4)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro