Mergi la conţinutul principal

Cum au rămas Cloşcă şi Mateo fără boii de la bicicletă

Zilele trecute, Simion Cloşcă şi Mateo, alias Matei Fecioru, oameni de afaceri brăileni cu mare greutate, au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru parcare neregulamentară. Cei doi şi-au lăsat bolizii, în toată splendoarea lor, fix pe Mihai Eminescu, fostă Regală, adică pe acea stradă principală din Brăila veche, pe care, chipurile, circulaţia autovehiculelor este strict interzisă. Interzisă pentru fraieri, dar la cheremul barosanilor. Căci, pentru cei care circulă frecvent prin Centrul Vechi, nu e nicio noutate faptul că, pe cât de interzisă este ciculaţiei auto această arteră pietonală, pe atât este de sufocată de maşinile, de cele mai multe ori de fiţe, ale patronilor şi clienţilor mai cu moţ ai restaurantelor, teraselor ori micilor afaceri din zonă.

Aparent, Poliţia Locală pare interesată de subiect, periodic face razii şi chiar dă amenzi. Şi totuşi, lucrurile nu intră şi pace în normalitate! Cred şi eu! La 100- 250 lei amenda, i se rupe unuia ca Mateo sau Cloşcă de Poliţia Locală şi sancţiunile ei. Ce să spun, cu 250 lei, le-au luat boii de la bicicletă, bag mâna în foc că nici nu vor mai avea tupeul să-şi lase Mercedes-urile de clasă superioară pe unde vor muşchii lor!

Vă amintiţi, într-un alt editorial vorbeam despre civilizarea cu „forţa” acolo unde de vorbă bună nu se înţelege, iar bunul simţ nu funcţionează, adică de constrângerea prin amenzi. O metodă care în toate ţările evoluate a dat randament. Cum funcţionează la noi asta?

De exemplu, în urmă cu câteva luni, o colegă a avut ceva urgent de făcut la redacţie. Cum Petru Maior era supraaglomerat, a lăsat cumva maşina în intersecţia cu Mihai Eminescu. A urcat în redacţie pentru câteva minute şi, când s-a întors, o patrulă de Poliţie Locală făcea deja procesul verbal de amendă. 200 lei, o sumă consistentă pentru noi, cei de rând. Reacţia ei de după? „Dacă nu găsesc loc, mai bine mă întorc la Dunărea şi o las, eu altă amendă nu mai plătesc!”.

Reacţia lui Cloşcă sau Mateo de după? ... Păi, nu mai departe de 4 noiembrie Cloşcă a mai împuşcat una, tot de 250 lei. Şi? A ajutat cu ceva? Nici vorbă. Şi-a parcat în continuare maşina la locul ştiut, la fel cum a procedat dintotdeauna şi cum o să procedeze şi de acum încolo. Căci, deşi pentru muritori 250 lei e un sfert din salariul minim pe economie, pentru cei ca el e o nimica toată.

Drept dovadă, ieri, că tot a fost Ziua Naţională a României şi toate restaurantele, în strânsă competiţie cu Primăria, s-au bătut în oferte de fasole cu ciolan, Regala era ticsită de maşini parcate alandala, de la Ana Aslan şi până la Piaţa Traian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro