Mergi la conţinutul principal

Cum îşi schimbă consilierii portofoliile la societăţile din subordinea Primăriei

• consilierul municipal PND, Adrian Traian a dorit să revină în AGA la SC Braicar, astfel că a negociat postul cu Dan Păun de la ALDE • zis şi făcut, cei doi au realizat o rocadă, astfel că Păun a ajuns acum în AGA la SC APT • hotărârea a fost aprobată, prin vot secret, în cadrul celei mai recente şedinţe a CLM Brăila

 

Schimbări în cadrul componenţei Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) în cazul a două societăţi importante, aflate în subordinea Primăriei Brăila. Este vorba despre o rocadă între consilierul municipal PND, Adrian Traian, membru în AGA la SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila şi Dan Păun de la ALDE, membru în AGA la SC Braicar. Pe scurt, după cum recunoaşte chiar el, Traian a dorit să revină în echipa de la Braicar, pentru că a fost membru şi în mandatul trecut, astfel că şi-a negociat fotoliul cu Dan Păun.

“Am făcut rocadă cu domnul Păun. Aşa am considerat că este bine. Eu am fost de ani de zile în AGA la «Braicar» şi am zis că este mai bine să continui în această formulă. Astfel, de comun acord cu colegul Dan Păun, am hotărât să facem rocada. Am picat amândoi la înţelegere”, a explicat Traian, pentru redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, întrebat de ce a fost nevoie de o asemenea schimbare.

În ciuda eforturilor noastre de a-l contacta, consilierul Dan Păun nu a fost de găsit pentru a-şi explica decizia.

Chiar şi aşa, trebuie subliniat că rocada dintre cei doi a făcut obiectul a două proiecte de hotărâre în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, proiecte care însă au fost aprobate la pachet, prin procedura votului secret.

Mai exact, potrivit rapoartelor prezente la mapa consilierilor, la Braicar, printr-o hotărâre din 2016 au fost desemnaţi ca reprezentanţi ai CLM în AGA, Valentin Pătărlăgeanu (consilier PSD) şi Dan Păun (ALDE). Tot atunci s-a votat ca în AGA la SC APT să fie Virginia Loredana Badiu (consilier PSD) şi Adrian Traian (PND).

Pe 21 februarie, atât Traian, cât şi Păun au înaintat o cerere către Primărie prin care au anunţat că renunţă la fotoliile deţinute în respectivele adunări, fără însă a-şi motiva în vreun fel decizia.

 

Votul secret

În cadrul şedinţei de la finele lunii trecute, când s-a ajuns la cele două proiecte, consilierul ALDE, Daniela Rădulescu a fost cea care a venit cu propuneri. De altfel, nimeni altcineva nu a intervenit pentru a face vreo altă nominalizare. Aceasta a solicitat să fie supusă votului varianta cu Traian Adrian la Braicar şi  Dan Păun la APT.

În urma votului secret, cei doi au fost aleşi în Adunările Generale cu 20 voturi “pentru”, 1 “împotrivă” şi 5 nule. Precizăm că la şedinţă au fost prezenţi 26 de consilieri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro