Mergi la conţinutul principal

Culturistul Vasile Craciun i-a vizitat pe detinuti

Treizeci de condamnati, iubitori si practicanti ai sportului, de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila, s-au intilnit, ieri, cu unul dintre cei mai valorosi culturisti ai tarii, multiplul campion national si medaliat balcanic, Vasile Craciun.
Sportivul brailean, in prezent antrenor de culturism, a raspuns invitatiei facute de seful Serviciului de Interventie Psihosociala, inspector principal Paul Purcaroiu, scopul acestei intilniri fiind de a-i determina pe detinuti sa practice sportul si de a cunoaste oameni de valoare ai orasului nostru.
"Condamnatii vor afla trecutul unui mare campion, eforturile pe care le-a depus pentru a ajunge la asemenea performante. Vom mai invita mari campioni ai Brailei, de box, natatie, speram ca astfel de intilniri sa le dea condamnatilor un imbold pentru practicarea sportului si intretinerea fizica. Printre condamnatii prezenti sint unii care practica sportul, printre care si culturismul", a precizat inspector sef principal Paul Purcaroiu.
Penitenciarul dispune, pe linga o biblioteca, o sala de cursuri, un club si de o sala de sport pentru condamnati, unde ei practica sporturi de sala, tenis de masa sau activitati de intretinere, iar in perioada urmatoare vor beneficia si de un teren de fotbal.
"Avem mese de tenis, vom cumpara si panouri de baschet. Urmeaza sa amenajam un teren de fotbal pe suprafata care o detinem pe dig, unde vom face gazon de iarba, vom aduce porti, astfel putem organiza meciuri de fotbal si concursuri intre detinuti", a spus seful Serviciului de Interventie Psihosociala.
In cadrul intilnirii cu detinutii, antrenorul de culturism Vasile Craciun le-a explicat care sint exercitiile de baza pe care trebuie sa le efectueze pentru a dezvolta toate categoriile de muschi si a creste in volum.
"Cu cit programul este mai scurt si mai intens, cu atit dezvoltarea este mai vizibila. Trebuie sa va faceti un program de lucru deoarece culturismul este o stiinta, nu se face haotic. Programul de nutritie este de asemenea foarte important, nu trebuie sa mincati mult la masa de seara pentru a va mentine in forma", a spus Vasile Craciun.
Detinutii, unii dintre ei foarte bine facuti, s-au dovedit a fi interesati de aceste explicatii, au adresat intrebari insa si-au exprimat dezamagirea ca nu au o sala dotata corespunzator pentru a practica acest sport, fiind nevoiti sa improvizeze.
Multiplul campion de culturism a promis ca va mai veni si alta data la Penitenciarul de Maxima Siguranta si chiar va aduce echipament pentru a face demonstratii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu