Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu Tritonic la Plaza

Am fost la Plaza Romania cu o lansare, dar nu o lansare de carte, ci o prezentare de colectie. In patru luni, colectia fiction.ro ajuns la sase carti si doua numere de revista. Trei carti sint traduceri - Statia Pierzaniei si Cicatricea de China Mieville (trad. Mihai Samoila), Zei americani de Neil Gaiman (trad. Liviu Radu) -, iar trei au autori romani - Nopti albe, zile negre de Marian Coman, Sharia de Roxana Brinceanu si Asteptind-o pe Sara de Michael Haulica.
Nu ma aflam la prima lansare, dar locul, spatiul, atmosfera m-au facut sa ma simt ca un debutant. Intr-un fel chiar eram, cu doi autori, doi traducatori si doi invitati veniti sa vorbeasca despre cartile colectiei.
Oboseala perioadei de dinainte, cea a pregatirilor - unde anuntam evenimentul, in ce perioada, sub ce forma?, pe cine invitam - in public si "pe scena"? etc. etc. s-a transformat in emotie.
Am folosit afise (de trei marimi), fluturasi imprastiati pe strada si in complexele studentesti, in marele mall Plaza Romania, reclame in cotidiane, si reviste saptaminale, nu in ultimul rind anunturi pe internet - site-uri, bloguri, forumuri.
Inca nu sint suficient de detasat pentru a face o evaluare. Nu stiu citi oameni au fost: cincizeci? saptezeci? mai multi? mai putini? Parerile sint impartite. Probabil undeva la vreo saptezeci. Cine au fost ei? Fani SF, prieteni, cititori, sustinatori, jurnalisti. Printre ei fostul ministru al culturii Mona Musca, ziaristul Val Valcu de la Adevarul, Dodo Nita - specialist in benzi desenate - venit de la Craiova pentru acest eveniment, Marian Irimia si Ionut Banuta veniti de la Ploiesti, Radu Ilarion Munteanu - care, azi, va fi postat deja articolul lui pe Liternet, Ben Ami - venit ca prieten, scriitor si mina-de-ajutor in imprastierea anuntului.
Pomeneam mai sus de doi invitati care au vorbit despre carti. Despre volumele autorilor romani a vorbit Lucia Simona Dinescu, iar despre cartile lui Mieville - Florin Pitea. Printre vorbitori s-au numarat si cei doi traducatori, Mihai Samoila venind de la Bacau. Sa mai adaug ca 2/3 dintre autorii romani nu sint nici ei bucuresteni, Roxana Brinceanu a venit de la Craiova, iar Marian Coman de la Galati (sa zic Braila?).
Seamana mai mult a proces-verbal, a dare de seama ce-am scris eu aici, dar uneori sint utile si astfel de lucruri; contabilizam trecutul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii