Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu toporisca, la plimbare prin oras

Politistii au adunat in noaptea de joi spre vineri o noua colectie de cutite, toporisti, bite si spray-uri lacrimogene. "Recolta" a fost rezultatul unei razii cu efective marite efectuate in citeva cartiere cu potential infractional ridicat din oras, precum Viziru, Obor si Vidin. Oamenii legii au iesit in strada dupa lasarea intunericului, pentru a preveni eventualele conflicte intre gastile de cartier - si nu numai - si au avut de lucru cu zeci de tineri adunati in diverse zone ale orasului, si care nu-si puteau justifica prezenta in zona sau purtau asupra lor arme albe.
Politistii, impreuna cu trupele DPIR, au descins in punctele in care stiau ca se aduna de obicei liderii acestor grupari, dar si in cafe-baruri, cluburi de internet si cele de biliard, unde au legitimat si perchezitionat zeci de persoane. Ei au gasit ascunse in buzunare, sau in portbagajul unor autoturisme cutite de diverse marimi, toporisti, bite si spray-uri lacrimogene, precum si pietre.
Luati la rost, indivizii gasiti in neregula au explicat senini ca vor sa se protejeze, fiindca au dusmani si li s-a intimplat de mai multe ori sa fie atacati, daca au iesit din casa, cu diverse treburi, in timpul noptii. "N-am nimic in portbagaj, niste alimente, in punga, ce va tot uitati?", a protestat unul dintre indivizii verificati. El a coborit insa tonul cind oamenii legii i-au gasit, ascunsa dupa o punga, o bita, pe care individul a calificat-o drept "un betisor".
Un altul, asupra caruia s-au gasit o bita si un spray lacrimogen, a declarat: "La ce le foloseam pe-astea? Spray-ul este de autoaparare, in caz ca sint atacat, si bita tot asa. Cum, cine ma ataca? Pai, baietii din cartier, ca sint tot felul de gasti la mine, in Obor, ti-e si frica sa mergi noaptea pe strada. Sau altcineva, care ma ataca in trafic, eu stiu, ca sint incepator. Si-i dau cu spray-ul in trafic, daca e, ca bita in spate, in portbagaj, pina ajung la ea, va dati seama, o incasez..."

"Fricosii" au continuat sa-si faca curaj noaptea, in strada

Oamenii legii nu s-au lasat impresionati de explicatiile indivizilor, ci i-au luat pe sus si i-au condus la sediul politiei, pentru continuarea cercetarii. Unora dintre ei li s-au intocmit dosare de cercetare penala, pentru port ilegal de arme albe, in locuri publice. Culmea a fost ca, numai citeva ore mai tirziu, politistii care "periau" cartierele, mult dupa miezul noptii, au avut surpriza sa-i gaseasca din nou pe unii dintre "fricosii" care ieseau in strada inarmati, adunati in grupuri, in alte zone ale orasului.
Comisarul Marcel Dragan, seful Serviciului Investigatii Criminale, din cadrul IJP Braila, cel care a coordonat actiunea amintita, ne-a declarat: "Politistii au desfasurat pe raza municipiului Braila o actiune avind drept scop prevenirea infractionalitatii, in special a infractionalitatii stradale. Au fost depistate in jur de 50 de persoane care au fost conduse la sediul Politiei, unde au fost identificate, fotografiate, amprentate. Persoanele depistate fac parte din categoria acelora care au mai avut contacte cu organele de politie".
Politistii vor continua asemenea razii nocturne, pentru descurajarea indivizilor pusi pe scandal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii