Mergi la conţinutul principal

Cu frica-n sân în ţara hoţilor, a violatorilor, a criminalilor

Simt că trăiesc un coşmar care nu se mai termină! De un an de zile nesiguranţa zilei de mâine a devenit atât de sufocantă, încât pur şi simplu devine din ce în ce mai greu să-ţi revii din anxietatea care invadează România trează, atât cât a mai rămas după plecarea a milioane de români în străinătate, atât cât a mai rămas după ce scădem asistaţii social sau pensionarii cu creierii spălaţi, care încă mai cred că tot ce se-ntâmplă în ţara asta nu-i va afecta în veci. Fals! Total fals! Intri în spital, dar nu ştii cum ieşi, îţi trimiţi copilul la şcoală, la liceu, la facultate, dar nu ştii ce şanse va avea în România, ai o afacere, dar nu ştii dacă vei supravieţui de la un an la altul, ai un credit la bancă, dar nu ştii dacă vei mai avea bani şi la anul să-ţi achiţi ratele. Şi aş mai adăuga aici câteva întrebări de care, repet, mulţi nu sunt conştienţi: ai un job la stat, dar eşti sigur că-l vei avea şi la anul? Eşti pensionar, dar eşti sigur că statul va mai avea bani să-ţi plătească pensia şi peste un an, doi…Simţim toate aceste frici, dar în niciun moment nu mi-am imaginat, înainte de alegerile generale din 2016, că vom ajunge să ne temem pentru propria siguranţă fizică. Că am putea ajunge la cheremul infractorilor. Că nişte rataţi, ruşinea clasei politice de după ‘89, vor lovi la temelia acestui stat, doar ca să-şi scape pielea lor. Că noi, oamenii cinstiţi, care ne plătim taxele şi impozitele, vom ajunge să ne temem pentru integritatea fizică a noastră, a bunurilor noastre, ca şi cum am trăi în Brazilia, o ţară atât de dragă lui Liviu Dragnea şi baronilor PSD. Răpiri, mutilări, răscumpărări, corupţie la nivel înalt, corupţie în justiţie, astea-s la ordinea zilei în Brazilia. Cine se uită pe Discovery a văzut, cu siguranţă, documentarele absolut înfiorătoare cu privire la modul în care populaţia sărăcită  acceptă criminalitatea ca mod de supravieţuire. Nu mi-am imaginat, vă spun cu toată sinceritatea, că sunt atât de răi. Am scris de-a lungul timpului două editoriale sub titlul “Cei mai răi”, referindu-mă la PSD, dar nici în visele cele mai negre nu mi-a trecut prin minte că pot fi atât de malefici. Dar nu toţi sunt aşa, vor spune unii dintre voi. Aşa am considerat şi eu, numai că dacă eşti un social-democrat corect şi priveşti pasiv de pe margine la ceea ce se întâmplă zilele acestea, devii complice.

Oameni buni, aceşti inşi nu lovesc doar în magistraţi, în independenţa lor! Nu lovesc doar în statul de drept, încercând să pună botniţă puterii judecătoreşti, sau transformând preşedinţia într-o instituţie de formă! Aceşti inşi s-au pus, realmente, în slujba infractorilor. A TUTUROR infractorilor!

Să le luăm pe rând: au dat legea recursului compensatoriu şi au eliberat cu miile din puşcării deţinuţi de drept comun, dar la lucrătorii din Penitenciare, la faptul că sunt puţini, iar orele suplimentare sunt multe, la condiţiile lor de muncă, nu s-a gândit ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Poliţiştilor le vor scădea salariile în urma Revoluţiei fiscale, sunt umiliţi, sunt agresaţi, sunt omorâţi, dar nu s-a gândit domnul ministru Tudorel Toader să le întărească autoritatea, să nu-şi mai permită orice “pilos” să-i sfideze, sau orice “ceafă lată” să-i agreseze. În schiiiimb, tâlharii, violatorii, traficanţii de droguri, proxeneţii joacă ţonţoroiul cu gândul la modificările Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală, care le apără prezumţia de nevinovăţie până într-acolo că poliţiştii şi procurorii au mâinile legate. Nici la condiţiile de muncă ale magistraţilor, care poartă pe umeri mii de dosare anual, nu s-a gândit actuala Putere. În schimb, a avut grijă să le schimbe statutul, să-i şantajeze cu răspunderea civilă. Scabros! Dar la drepturile victimelor s-a gândit domnul ministru al Justiţiei, sau Comisia Iordache? În niciun moment! Că eşti victima unei tâlhării, a unui viol, a unui traficant de carne vie, a unui funcţionar sau politician corupt, să-ţi fie de bine! Ce atâtea denunţuri! Ce atâtea dezvăluiri! Ce atâta transparenţă! Ce atâtea proteste! Taci şi-nghite! Asta ne transmite cu o aroganţă fără precedent actuala alianţă contra Justiţiei PSD – ALDE - UDMR.

Cine este de partea victimelor, a statului de drept, în acest moment? Procurorii şi judecătorii care, cinste lor, n-au băgat capul în pământ! Au ieşit în faţa palatelor de justiţie din toată ţara! N-au scandat, n-au urlat, au tăcut. Dar tăcerea lor e zdrobitoare! Ieri au ieşit în stradă şi poliţiştii! Degeaba încearcă alde Tudorel Toader, sau alde Carmen Dan să ameninţe mai mult sau mai puţin voalat “tupeul” adevăraţilor reprezentanţi ai statului de drept! Ce-o să le facă miilor de poliţişti, miilor de magistraţi din toată ţara? O să-i dea pe mâna infractorilor? Păi, deja suntem la mâna penalilor! Mă-ntreb însă: ce-or să facă ei, penalii, infractorii, dacă noi, oamenii de bună credinţă din această ţară vom fi “Toţi pentru Justiţie”?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro