Mergi la conţinutul principal

UPDATE: Cele cinci vulpi găsite moarte în cartierul Viziru au fost vânate legal de proprietarul spălătoriei auto

UPDATE: Cele cinci vulpi găsite moarte în cartierul Viziru au fost vânate legal de proprietarul spălătoriei auto pe un fond de vânătoare din județul Brăila.

În urma cercetărilor din teren, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase au ajuns la concluzia că vulpile au fost vânate legal de către proprietarul terenului unde au fost găsite (spălătoria auto de lângă fosta fabrică de covoare). Acesta a prezentat poliţiştilor autorizaţia de vânătoare şi urmează ca în cursul zilei de mâine să se prezinte la sediul IPJ cu toate autorizaţiile pentru definitivarea cercetării.

Cum nu există nicio suspiciune de boală, inspectorii veterinari și-au încheiat ”misiunea”, cazul nemaifiind de interes pentru ei.

Pentru că au fost rezultatul unei acțiuni legale, vulpile sunt proprietatea vânătorului, el fiind cel care după apariția fotogarafiilor pe rețelele de socializare a ridicat cadavrele și le-a adăpostit într-o magazie.

După plecarea autorităţilor, DSV şi a jurnaliştilor proprietarul a închis poarta societății și a refuzat să facă orice comentariu.

UPDATE/VIDEO: Cruzime fără limite în cartierul Viziru. Cinci vulpi moarte au fost găsite de niște copii lângă fosta fabrică de covoare

UPDATE: Mister total. Viceprimarul Doinița Ciocan a precizat că a luat legătura cu conducerea SUPAGL, cea care are în subordine și serviciul de ecarisaj, și nimeni nu știe nimic despre ridicarea celor cinci cadavre de vulpi. Oricum, ecarisajul din subordinea SUPAGL nu ar fi luat nicio decizie până nu ar fi anunțat Direcția Sanitar Veterinară.

 

Panică în cartierul brăilean Viziru.

Astăzi în jurul prânzului în spatele spălătoriei auto de lângă fosta fabrică de covoare, la câţiva metri de un parc de jocă, au fost văzute, de către nişte copii, 5 vulpi moarte. O fată susţine că două dintre ele erau acolo de joi. Direcţia Sanitar Veterinară a intrat în alertă şi a ajuns la faţă locului, dar, surpriză, în jurul orei 15.00, vulpile nu mai erau acolo.

Director DSV, Gicu Drăgan: "Când am venit aici vedeţi şi dumneavoastră, vulpile nu sunt. Am venit să le luăm să le ducem la laborator să facem analize contra rabiei, dar nu le-am găsit....Clar că au fost aduse, probabil că au fost împuscate.... Când are rabie atunci nu mai este aşa de şireată. Astea au fost aduse şi aruncate aici. După urmele de sânge probabil că au fost împuşcate. Poliţia ar trebui să vină să ia declaraţii, de la copii, de la adulți, dacă au văzut, pe cine a văzut".

Poliţiştii brăileni vor deschide o anchetă pentru a afla împrejurările în care au ajuns vulpile în municipiu, şi, mai ales, cum au dispărut.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro