Mergi la conţinutul principal

Criză mare de muncitori în agricultură. Concesionarul din Insula Mare se implică în înființarea de școli profesionale, la Frecăței și Viziru

• potrivit Inspectoratului Școlar Județean Brăila, clase de învățământ profesional dual vor fi înființate la cererea unor mari companii din domeniul agricol • printre acestea se află și "Agricost", care administrează cea mai mare fermă agricolă din Europa, în Insula Mare a Brăilei

 

Veste bună pentru copiii din Frecăței și Viziru, dar și pentru cei din localitățile învecinate! Două noi școli profesionale urmează să fie înființate în cele două comune, unități ce vor școlariza elevi în sistem dual. Cu alte cuvinte, de anul școlar viitor, absolvenții de gimnaziu vor avea șansa să intre în învățământul profesional dual.

“Săptămâna trecută au avut loc întâlniri cu operatori economici din județul nostru, întâlniri ce vor continua și săptămâna aceasta pentru înființarea a două noi școli profesionale la Frecăței și Viziru. Reprezentanții unor mari companii din domeniul agriculturii și-au exprimat intenția de a forma elevi, o nouă generație de meseriași. Practic vor fi clase de învățământ profesional dual, forma de învățământ care combină orele teoretice cu practica la agentul economic. Acum că am identificat operatori economici care vor să se implice, o dată ce se vor concretiza toate lucrurile vom lucra pentru a informa elevii cu privire la oportunitățile pe care învățământul dual le oferă. Chiar poate fi o șansă reală pentru ei”, ne-a declarat prof. Cătălin Canciu, inspector școlar general.

Potrivit unor surse, printre operatorii economici care vor să școlarizeze elevi în sistem dual se numără și “Agricost”, care administrează cea mai mare exploatație agricolă din Uniunea Europeană și cel mai mare producător de cereale și furaje din România.

În prezent, așa cum ne-a precizat șeful ISJ Brăila, pentru elevii din mediul rural există doar două școli profesionale, una la Gradiștea și una la Cireșu. Aceasta din urmă oferă școlarizare în sistem dual, fiind înființată anul acesta la inițiativa deputatului PNL Brăila, Alexandru Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro