Mergi la conţinutul principal

Critici dure. Giratoriu scump şi prost executat

“Arată dezastruos!” a declarat, ieri, în şedinţa Consiliului Local Municipal,  consilierul independent Lucian Căprariu • acesta s-a referit la plăcile de granit din jurul insulei centrale, care nu arată nici pe departe ca în proiectul aprobat de consilieri • reprezentanţii Primăriei dau asigurări, totuşi, că la final lucrarea va fi exact ca în proiect • viceprimarul Jantea reaminteşte că firma care a câştigat contractul de execuţie - Promotas SRL, patronată de fostul consilier judeţean Marcel Motoc - are termen de execuţie luna noiembrie a acestui an, deci mai are timp pentru a pune lucrurile la punct • proiectul a fost adjudecat  cu suma de 186.430 lei, fără TVA

 

Sensul giratoriu din intersecţia bulevardului Cuza cu Calea Galaţi, lucrare în valoare de 186.430 lei, fără TVA, este pe punctul de a fi finalizată, însă calitatea execuţiei deja este criticată. Ieri, în şedinţa Consiliului Local Municipal, consilierul independent Lucian Căprariu a atras atenţia că ceea ce se vede la faţa locului nu prea seamănă cu proiectul aprobat de municipalitate. “Se ştie că a fost o dispută legată de costul acestei lucrări. Am văzut că, prin proiect, au fost prevăzute nişte dale de granit, la insula centrală. S-au amplasat acele dale dar vreau să spun că au fost puse în operă defectuos, dezastruos. Nu aţi văzut cât sunt de murdare, cum este pus cimentul acolo? S-a avut în vedere de către proiectant un anumit aspect, dar într-un fel arată în proiect şi altfel vedem că e la faţa locului”, a atras atenţia Căprariu, adresându-i-se în special lui Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila. “Dacă nu e ca în proiect, se reface!”, i-a răspuns, scurt şi cuprinzător, Termegan.

După cum se ştie, sensul giratoriu din intersecţia Cuza cu Calea Galaţi este executat de “Promotas” SRL, firma fostului consilier judeţean PSD Marcel Motoc. Firma în cauză a câştigat în vara acestui an licitaţia organizată de Primăria Brăila, angajându-se să facă lucrarea contra sumei de 186.430 lei, fără TVA. Asta în contextul în care despre acest sens giratoriu se vorbeşte de mai bine de cinci ani, din timpul mandatului fostului primar Aurel Simionescu, iar la vremea când a fost anunţat prima dată au apărut în spaţiul public intense polemici legate de valoarea exagerat de mare a investiţiei. Primăria anunţase atunci că se va aloca pentru această amenajare circa 300.000 lei (3 miliarde de lei vechi n.n.), iar criticile venite din partea partidelor de opoziţie dar şi a cetăţenilor nu au întârziat să apară. Până la urmă, însă, costul final al investiţiei a scăzut semnificativ, după ce lucrarea a fost scoasă, în sfârşit, la licitaţie şi a fost adjudecată de firma Promotas.

Reamintim că Primăria Brăila a dat ordinul de deschidere a şantierului în vara acestui an, mai exact în data de 9 iulie, însă lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia Căii Galaţi cu bulevardul Cuza au început efectiv în jurul datei de 24 iulie. Întârzierea a fost motivată de faptul că încă nu se finalizase descărcarea arheologică a terenului. Ulterior, după ce au început lucrările, felul cum se derula treaba pe şantier a făcut obiectul unor comentarii acide pe reţelele de socializare, internauţii făcând referire la ritmul de lucru foarte lent sau la “tehnologiile” folosite. Din pozele postate pe internet se observa cum o parte dintre muncitori preparau beton “la lopată”, ca acum 50 de ani, în timp ce alţii stăteau pe o bancă şi priveau apatici.

Termenul de execuţie prevăzut în contract este de 4 luni de la deschiderea şantierului. Aşadar, firma “Promotas” mai are timp până la sfârşitul lunii noiembrie pentru a finaliza lucrarea. Pe acest lucru se bazează şi conducerea Primăriei, atunci când comentează acuzaţiile aduse, în plenul CLM, de consilierul independent Lucian Căprariu. “În momentul de faţă, lucrarea este încă în desfăşurare, deci încă este prematur să i se reproşeze constructorului că nu respectă proiectul. Acele dale vor fi amplasate conform proiectului!”, a dat asigurări viceprimarul Alexandru Jantea. Acesta a adăugat că, pe lângă finisarea rondoului central, constructorul mai are de lucru la covorul asfaltic din intersecţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro