Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul de la Victoria a fost trimis in judecata

Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a finalizat, ieri, ancheta in cazul crimei petrecute pe islazul comunei Victoria, la inceputul lunii octombrie. Ioan Florin Verzea, 23 de ani, cioban originar din Ialomita, autorul agresiunii, a fost pus sub acuzatie si trimis in judecata pentru omor, in timp ce amicul sau, Valentin Florin B., de 16 ani - care l-a instigat la crima si apoi l-a acoperit cit a putut -, s-a ales cu dosar penal pentru "nedenuntarea unei infractiuni". Cazul le-a dat multa bataie de cap anchetatorilor, pentru ca, initial, autorul a parasit zona, iar minorul a mintit cit a putut, incercind sa zadarniceasca aflarea adevarului.
Satenii din Victoria au fost oripilati in dimineata zilei de 6 octombrie 2007, cind l-au vazut zacind fara suflare, la marginea drumului ce duce "La Gunoaie", pe consateanul lor Gheorghe Nutu, paznic la o sola de porumb. Au fost anuntate autoritatile si, timp de citeva zile, oamenii legii au tot incercat sa dea de urmele criminalului. Incet-incet, latul s-a strins in jurul autorului, pina cind a fost capturat si aruncat dupa gratii, pe 11 octombrie.
Potrivit procurorului criminalist, Ioan Verzea a fost cioban la stina lui Mitrea, situata la citiva kilometri de comuna Victoria, impreuna cu minorul Valentin Florin B. si cu Costica Picoi. In seara zilei de 5 octombrie 2007, minorul si-a cinstit colegii, apoi le-a spus ca a fost injurat de "tiganul Mihai", care si-a asezat cortul la marginea satului. Valentin le-a propus celor doi sa mearga sa-l bata pe tigan, ca sa se razbune, Verzea raspunzind prompt invitatiei. El a pus mina pe o teava de aspersor si, dupa ce-a mai "tras la masea" cu pustanul, acasa la acesta (timp in care au ascultat manele), a purces in zona in care se afla cortul tiganului Mihai. De trei ori, spun anchetatorii, i-au atacat ciobanii pe tiganii din cort si tot de atitea ori au fost respinsi. La un moment dat, noapte fiind, Ioan Verzea l-a vazut pe Gheorghe Nutu mergind pe marginea drumului. "Din mersul calului", el l-a lovit pe bietul om cu teava-n cap, doborindu-l la pamint, apoi s-a apropiat de el si l-a mai lovit de doua ori, omorindu-l pe loc. Mai tirziu, avea sa le spuna anchetatorilor ca l-a confundat pe Nutu cu unul dintre tigani. Culmea, a doua zi, dis-de-dimineata, asasinul a trecut chiar pe linga cel pe care-l omorise fara motiv, prefacindu-se ca nu stie despre ce-i vorba. Timp de patru zile, ciobanul cu apucaturi criminale a fost plecat in judetul Ialomita, fiind luat pe sus de anchetatori in ziua de 11 octombrie 2007. Tot atunci, neavind incotro, minorul Valentin Florin B. a acceptat sa colaboreze si el cu oamenii legii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii