Mergi la conţinutul principal

Creeaza o lume fara droguri

In perioada octombrie - decembrie, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) deruleaza in colaborare cu Scoala de Arte si Meserii "Vespasian Lungu" proiectul de prevenire "Creeaza o lume fara droguri!". Acesta include un concurs de desene si fotografie cu tematica antidrog, lucrarile fiind realizate de catre elevii care urmeaza cursul de arte plastice. Coordonatorul proiectului este inspectorul de specialitate pe educatie - invatamint din cadrul Centrului Antidrog, Nicoleta Codrescu, care va organiza doua intilniri cu copiii care urmeaza cursurile de arte plastice din cadrul Scolii "Vespasian Lungu".
"Obiectivul proiectului este prevenirea consumului de alcool, tutun si alte substante ce pot genera dependenta, prin transmiterea unor mesaje inedite cu ajutorul abilitatilor artistice. Proiectul se adreseaza in mod direct copiilor inscrisi la cursul de arte plastice, dar si cadrelor didactice indrumatoare, iar in mod indirect elevilor de la celelalte cursuri din cadrul scolii, care vor participa la intilnirile informativ - educative, cei ce vor viziona lucrarile realizate in cadrul proiectului", a precizat coordonatorul proiectului.
In data de 17 octombrie, specialistul centrului a avut o prima intilnire cu elevii in cadrul careia a initiat discutii interactive referitoare la efectele nocive ale consumului de droguri, la repercusiunile in plan fizic, psihic si social. De asemenea, au fost oferite informatii despre rolul Agentiei Nationale Antidrog (ANA) si al Centrului Antidrog Braila si a fost prezentat filmul "Iluzie cu sens unic", precum si alte materiale realizate de ANA. Cea de-a doua intilnire cu elevii Scolii de Arte si Meserii "Vespasian Lungu" este programata pentru astazi, 20 octombrie.
In etapa urmatoare va fi initiat un concurs de desene cu tematica antidrog, elevii fiind invitati sa realizeze lucrari din care sa reiasa cum inteleg ei lupta antidrog. Cele mai bune lucrari vor fi premiate in cadrul unei festivitati, prilej cu care va fi organizata o expozitie a lucrarilor. De asemenea, acestea vor fi expuse de catre specialistii Centrului Antidrog in cadrul activitatilor de prevenire realizate in scoala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu