Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Creditul mic il blocheaza pe cel mare

Detinerea unui card de credit ar putea sa blocheze accesul la un imprumut pentru cumpararea unei locuinte sau a unei masini.
Un card de debit clasic iti permite sa cheltuiesti doar suma maxima pe care o ai in cont. In schimb, un card de debit cu facilitate de descoperit de cont sau un card de credit iti pune la dispozitie si un credit pe termen de 1-5 ani.
Daca insa in buzunarul sau portofelul tau se afla deja un card de credit sau unul cu facilitate de descoperit de cont si doresti sa contractezi un imprumut bancar, te vei gindi ca nu mai esti chiar atit de norocos.
Motivul este simplu: detinerea unui astfel de card iti va diminua, in principiu, valoarea imprumutului dorit. Dupa cum se stie, normele BNR cu privire la creditare cer ca ratele tututor imprumuturilor sa nu depaseasca 40% din veniturile nete ale solicitantului.
Or, tocmai acesta este motivul pentru care o parte din banci iti vor spune ca te vei califica pentru un credit mai mic decit cel la care te-ai gindit ca l-ai putea obtine, neluind in calcul acest aspect. In general, majoritatea bancilor calculeaza obligatia lunara de plata rezultata din detinerea unui card de credit ca fiind egala cu suma minima ce trebuie rambursata lunar, aceasta fiind egala cu
5-20% din suma aprobata ca limita de credit, in cazul unui card de credit sau chiar cu intreaga suma aprobata ca limita de credit, daca este vorba de un card de debit cu facilitate de descoperit de cont.
Nici cei care au deja un imprumut si un card de credit sau mai multe carduri de credit nu pot sta linistiti prea mult timp. In momentul in care unul dintre cardurile de credit trebuie reinnoite, banca va lua in considerare existenta imprumutului si/sau a celorlalte carduri de credit, in asa fel incit rata sa nu depaseasca 40% din veniturile nete certe. Daca acest lucru se intimpla, limita de creditare oferita de banca pe respectivul card de credit va fi diminuata corespunzator.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii