Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credinciosii din toata tara sint asteptati la Izvorul Tamaduirii

Crestinii din Rasarit si credinciosii Brailei vor participa, miine, la marea sarbatoare a Izvorului Tamaduirii, eveniment ce transforma orasul nostru, chiar si pentru o zi, in adevarat centru al Ortodoxiei si loc de pelerinaj pentru mii si mii de suflete. "In Saptamina Luminata, cu ajutorul Bunului Dumnezeu - saptamina ce ne-a adus lumina in suflete, in inimi si in viata Bisericii -, in aceasta zi de vineri, Maica Domnului devine Izvor miraculos, care curge cu vindecari dumnezeiesti si ne tamaduieste de toate bolile sufletesti si mai ales trupesti. Beneficiem de unda Dunarii, de un mare dar al Maicii Domnului, iar Saptamina Luminata ne lumineaza cararile catre ea. Efectul participarii la aceasta sarbatoare nu este pentru o clipa; Maica Domnului este o sursa permanenta de sufleteasca, de curatie, care ne revarsa riuri de speranta, de credinta, de pace si bucurie", ne-a marturisit parintele Filip Nicolescu, parohul Bisericii "Buna Vestire" (Grecesti). Potrivit parintelui Filip, "nu izvorul ca atare, nu apa, ci prezenta in ea a Izvorului haric al Maicii Domnului il ridica pe acesta la rang de putere miraculoasa". Acesta ar fi si motivul prezentei in numar atit de mare a credinciosilor la Izvorul Tamaduirii.
Sarbatoarea incepe, de fapt, in seara aceasta, la ora 18.00, odata cu slujba de sfintire a agheazmei si de binecuvintare a apelor, slujba ce va fi oficiata la Biserica Greaca de preotii Filip Nicolescu si Dumitru Cretu, impreuna cu un sobor de preoti. Credinciosii vor putea lua apoi apa sfintita pina catre miezul noptii. Miine, la ora 9.00, se va oficia Utrenia, iar apoi Sfinta Liturghie Arhiereasca, de catre P. S. Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Demn de remarcat este faptul ca parohia "Buna Vestire", prin intermediul Cantinei "Sf. Fanurie", a initiat o ampla campanie de ajutorare a oaspetilor, intitulata "Hrana pentru pelerini", in cadrul careia au fost pregatite 1.000 de oua, 500 de sarmale, 500 de sandwich-uri si 100 de cozonaci. Totodata, pelerinilor sositi din alte judete le-a fost pregatit un cort in curtea bisericii, unde sa se poata adaposti peste noapte. La subsolul bisericii, se afla in prezent cinci cazi a cite 1.000 de litri capacitate fiecare, pentru cei ce vor lua agheazma sfintita, plus 500 de sticle etichetate. "Bucuria Invierii sa ne cuprinda pe toti in bogatia iubirii vesnice, sa ne uneasca in fapta frateasca concreta si asa sa primim iertare de la Mintuitorul Cel Inviat din morti. Hristos a inviat!", a mai spus parintele Filip Nicolescu.
Reamintim ca, numai anul trecut, peste 10.000 de credinciosi au stat la coada ore intregi, ca sa ia apa sfintita de la izvorul de sub altarul Bisericii Grecesti, despre care s-a dus vestea in toata tara, si dincolo de granitele Romaniei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii