Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cracanatu: "Stiu ce e aia taxa de protectie!"

Cracanatu este extrem de atent, in ultima vreme, cu imaginea lui. E foarte preocupat de modul in care este aceasta reflectata in mass-media, in ochii opiniei publice. De parca ar fi sef de partid sau viitor candidat la Primaria Braila. Dupa izbucnirea in presa a scandalului "Cracanatu-Jardel", tatucul interlopilor braileni a organizat conferinte de presa in care a dezmintit categoric ca ar fi pus taxa de protectie jucatorului stelist sau ca si-ar fi pus gorilele sa-l bata pe acesta.
Vineri, in jurul orei 17.00, Cracanatu a aparut in sediul redactiei Obiectiv. Era insotit de un dulap 2/2, de aproape 2 metri. Nu, nu venise sa faca scandal, semn ca in toti acesti ani a inteles ca nu-i deloc indicat sa te pui cu ziaristii si ca amenintindu-i, mai tare ii montezi impotriva ta. Nu, Cracanatu dorea sa dea un drept la replica la editorialul semnat de Monica Paraschiv, aparut tot vineri. Autoarea afirma in acel editorial ca nu crede ca Cracanatu nu stie ce inseamna taxa de protectie, atita timp cit acest termen este familiar pina si baietilor care vind covrigi la taraba, in Piata Mare. Cracanatu a venit in redactia Obiectiv tocmai pentru a preciza ca, da, stie ce este aia taxa de protectie, dar ca frazele lui spuse la conferinta de presa de miercuri au fost, probabil, intelese gresit. "Bineinteles ca stiu ce este aia taxa de protectie, n-am zis niciodata ca nu stiu. Poate ca nu am fost destul de explicit la intilnirea cu jurnalistii si de asta au aparut aceste afirmatii in ziare. Cum sa spun ca nu stiu ce e aia taxa de protectie? Am spus doar ca nu am auzit niciodata sa se puna taxa de protectie. Eu nu am pus nimanui taxa de protectie si nici nu am auzit pe nimeni sa puna. Si am sa va si explic. Pai, ce, eu as putea, de exemplu, sa-ti pun dumneata taxa de protectie, care esti un om cinstit? Pai, nici macar nu te cunosc pe dumneata, cum sa-ti pun taxa de protectie? Apoi, la baietii din lumea interlopa, din care voi ziceti la ziar ca fac si eu parte, nici vorba sa pun taxa de protectie. Si asta pentru ca intre infractori, intre hoti - ca doar asta este lumea interlopa -, nu se pune taxa de protectie! E ca si cum, dupa ce l-am batut pe D**** si l-am alungat in Brailita, sa-i fi zis ca daca vrea sa revina in zona, unde a stat, tre' sa-mi dea mie bani? Nici vorba. Eu nu am facut si nu fac asa ceva!"
Cracanatu l-a pus pe cel care il insotea sa scrie in locul lui un "drept la replica", constient probabil ca lumea a ris de el cind a citit declaratiile lui, conform carora el habar n-are ce e aia taxa de protectie. La final, cind sa plece, i-am spus lui Cracanatu ca extrem de rar se publica un drept la replica la un editorial. Caci editorialul prezinta o opinie in legatura cu un subiect. Iar o opinie nu poate fi adevarata sau falsa, ci doar gresita sau corecta, dar tot opinie ramine. "Pai, cum, inseamna ca nu o sa publicati ce am scris aici?", s-a aratat ingrijorat Cracanatu. "Ne mai gindim", i-am replicat noi, lasindu-l sa se gindeasca tot week-end-ul daca precizarile lui atit de importante pentru tara si poporul din Braila vor aparea sau nu in ziarul de luni, 14 ianuarie 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii