Crăciunul sufletului meu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Crăciunul sufletului meu

Am avut şi ani mai răi, şi ani mai buni, ani cu împliniri, ani cu deziluzii, ani mănoşi, ani mai sărăcăcioşi, dar, de fiecare dată, de Crăciun m-am rupt de tot şi de toate şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să trăiesc magia. Şi am reuşit chiar şi atunci când în viaţa mea lucrurile nu stăteau chiar "pe roze". Am reuşit pentru că, înainte de orice, pentru mine Crăciunul înseamnă amintiri. Multe amintiri.

În fiecare dimineaţă de Crăciun, înainte de a privi sub brad, mă întorc în timp, în casa părintească. Mă întorc în anii aceia minunaţi, în care importantă era doar iubirea. Anii aceia simpli, în care nu conta absolut nimic, decât că e Crăciunul. Mă întorc în timp, în fiecare an, pentru că asta mă ajută să nu uit că înainte de orice altceva Crăciunul e speranţă, e aşteptare, e inocenţă, e emoţie.

Am timp un an întreg să critic, să plâng de mila mea sau a altora, să-mi drămuiesc cheltuielile, să muncesc, să mă supăr, să alerg, să-mi fac griji. Crăciunul este perioada mea de pauză, e concediul sufletului meu.

Iar Crăciunul sufletului meu înseamnă dintotdeauna acasă, împreună cu cei dragi şi cu poarta larg deschisă pentru colindători.

Sigur că mi-e dor de acele Crăciunuri, de serile în care mama ne povestea despre Iisus, despre naşterea Lui şi ne învăţa "Astăzi s-a născut Hristos" sau "Deschide uşa, creştine". Pentru că noi, spre deosebire de generaţiile dinaintea noastră şi cele de după, nu am aflat povestea Lui nici de la şcoală, nici de la biserică. Am aflat despre El şi am învăţat colindele acasă, de la părinţi, de la bunici, ne-am învăţat apoi unul pe altul atunci când ne strângeam în ceată şi o porneam prin cartier, din poartă-n poartă. În toată copilăria noastră, noi nu l-am întâlnit pe Moş Crăciun. Altul era Moşul nostru, unul rupt complet de vreo semnificaţie biblică, şi care oricum aducea darurile de Revelion, nu în Noaptea Sfântă. Poate şi de aceea, pentru mine Crăciunul înseamnă altceva, nu surprizele de sub brad. Crăciunul meu înseamnă casă primenită, frumos împodobită şi plină de oameni dragi, colinde, lumină şi multă iubire. De aceea eu niciodată nu i-am scris lui Moş Crăciun. L-am lăsat întotdeauna pe el să decidă ce şi cât merit. Şi, spre bucuria mea, întodeauna am primit mai mult decât speram.
Căci, până la urmă, în asta constă magia Crăciunului, în puterea fiecăruia dintre noi de a se detaşa. În puterea de a vedea în jurul nostru, măcar pentru o zi, ceea ce vrem, ceea ce ne dorim noi să fie. Iar miracolul este atunci când şi reuşim.

Crăciun fericit!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro