Mergi la conţinutul principal

Copiii primarului

Cazul familiei Calavri, care preferă să doarmă sub cerul liber decât să se angajeze, prezentat săptămâna trecută de către cotidianul "Obiectiv" nu este, din păcate, singurul. Din ce în ce mai des revendicările foştilor proprietari scot la iveală dramele a zeci de copii pe care nişte "părinţi afacerişti" îi folosesc pe post de produse cu care ar putea obţine o casă şi nişte bani, fără a mişca vreun deget.

Este absurd să ne întrebăm de ce oamenii ăştia fac în fiecare an alţi şi alţi copii, când sunt perfect conştienţi că nu au cu ce să-i crească. Asta pentru că răspunsurile sunt oricum foarte simple: alocaţiile, ajutorul de la stat şi mai ales mila pe care aceşti copii nevinovaţi o pot stârni. Şi, bineînţeles, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine, pentru că şi argumentele din spatele mâinii întinse vot fi mai credibile, vor cântări mai greu. De aceea, fabricile de copii se înmulţesc pe zi ce trece, zeci de familii care ştiu că nu au nici un fel de posibilităţi, toarnă copii an de an. Şi, clar, nu din inconştienţă sau din neştiinţă, ci, din contră, cu scopuri bine definite. Cerşesc milă cu orice ocazie, merg în audienţe, bagă viaţa copiilor în faţă, spun tuturor cât de greu le este lor să vadă bietele suflete nevinovate chinuindu-se pe străzi. Iar ţinţa perfectă a tuturor acestor "umilinţe", "făcute doar de dragul copiilor", Primăria. Pentru că de aici pot primi cel mai uşor şi casă şi un venit sub formă de sprijin financiar de urgenţă, alocaţii sociale, ajutoare etc.

Astfel, din casele vechi ale Brăilei, săptămână de săptămână, ies la iveală, ca ciupericile după ploaie, zeci de copii, despre care părinţii "în disperare" spun că nu au altceva de făcut decât să îi lase în grija primarului. Iar primarul, de voie, de nevoie, sau uneori din motive electorale, se transformă cumva într-un ocrotitor al lor, un fel de "părinte" la care ştiu că pot apela când e cazul.

Şi dacă tot se găseşte cineva (şi mereu se găseşte), care să le ia după umeri "povara" creşterii odraslelor, atunci "părinţii afacerişti" ce să facă? Bineînţeles, să mai toarne un copil - instrument, pentru care oricum nu-şi vor asuma în veci responsabilitaţi părinteşti, copii pentru care nicodată nu vor fi nevoiţi să muncească, dar care, în schimb, le vor aduce nişte avantaje. Pentru că, nu-i aşa, într-un final, de milă, de silă, şi aceştia vor deveni tot copiii primarului, iar prin el, copiii noştri, ai comunităţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro