Mergi la conţinutul principal

Copertină nouă pentru scena de la Esplanadă

* vechea prelată, montată în 2008, devenise casantă, iar în ultima vreme cedase pe porțiuni mari, apărând o ditamai ruptura * lucrarea de vopsire a structurii metalice și înlocuire a copertinei, în valoare de 46.000 lei fără TVA, este executată de o firmă din Constanța

 

 

 

 

Cine a ajuns, în urmă cu câteva zile, pe faleza Dunării, în zona Esplanadei, a fost, cu siguranță, neplăcut surprins de imaginea dezolantă a scenei pentru spectacole, a cărei copertină fusese sfâșiată de vânt și avea o foarte mare bucată lipsă. Vestea bună este că Primăria a luat notă de această situație și a purces la rezolvarea problemei. Potrivit viceprimarului Doinița Ciocan, prelata avea circa 14 ani vechime și devenise casantă, primele porțiuni deteriorate din cauza intemperiilor fiind vizibile încă din ultimele luni ale anului trecut. De altfel, chiar și în 2021 s-a încercat o reparare a copertinei, însă, din cauza stării materialului, intervenția a fost doar una provizorie. După ce ruptura a avansat, ajungând la dimensiunile vizibile în luna martie a acestui an, s-a luat decizia de înlocuire completă a copertinei. Lucrarea a fost atribuită prin achiziție directă, pe criteriul ofertei celei mai bune. Firma care a preluat contractul este ”Black Sea Ship Management” SRL Constanța, care s-a angajat să vopsească structura metalică și să pună o copertină nouă contra sumei de 46.000 lei, fără TVA. Lucrarea are termen de execuție 20 de zile, dar nu mai târziu de 8 mai, dată la care Primăria ar urma să dea startul unor manifestări cultural-artistice găzduite de scena de pe Esplanadă. Potrivit viceprimarului Doinița Ciocan, tot în această primăvară ar urma să fie făcute și mici reparații la structura din lemn a scenei, de acest aspect urmând să se ocupe echipele de lucru ale Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei. Tot SUPAGL va interveni și asupra platoului din fața scenei, pentru a repara porțiunile unde s-a măcinat betonul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro