Mergi la conţinutul principal
Campanie pentru respectarea securității și securității în muncă

Controale în silozuri, fabrici de băuturi alcoolice și spitale

* campania se desfășoară în Brăila și în toată țara, începând cu trimestrul I al acestui an * principale obiective sunt diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatori și eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă

 

Campanie națională a inspectorilor ITM, pentru respectarea securității și securității în muncă și identificarea riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, fabricile de băuturi alcoolice, rafinării, industria minieră și în spitale.

"Riscurile de explozie și incendiu pot să apară în toate activitățile în care sunt implicate substanțe inflamabile (materii prime, materiale, produse intermediare, produse finite, deșeuri), fiind afectate, practic, toate ramurile economiei. De asemenea, trebuie menționată prezența oxigenului tehnic. Întrucât exploziile și incendiile pot provoca pierderi umane, daune materiale și au un impact deosebit de grav asupra mediului înconjurător, evaluarea riscului de explozie și incendiu și stabilirea măsurilor adecvate de reducere a acestora la nivele acceptabile, capătă o importanță deosebită pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor", precizează inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire.

Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activități economice unde există risc de incendiu și explozie reprezintă, în opinia inspectorului șef al ITM, un obiectiv permanent al Inspecției Muncii și trebuie să constituie o preocupare permanentă a lucrătorilor și angajatorilor.

Obiectivele campaniei sunt diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activități de recepționare, condiționare, păstrare și valorificare a produselor agricole, fabricare a băuturilor alcoolice, rafinare a țițeiului, exploatare minieră și îngrijire spitalicească; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă în societățile comerciale din domeniile de activitate susmenționate; eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniile de activitate vizate de acțiune.

Acțiunea urmărește, de asemenea, continuarea demersurilor întreprinse de Inspecția Muncii în anii anteriori, prin reluarea verificărilor unor domenii de activitate și introducerea altor domenii, având în vedere evenimentele deosebit de grave produse pe parcursul anilor 2020 și 2021. Acțiunile de control se vor efectua în toate județele, în toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt) care efectuează activități de recepționare, condiționare, păstrare și valorificare a produselor agricole (CAEN 521), fabricare a nutrețurilor combinate (CAEN 109), fabricare a produselor de morărit și panificație (CAEN 106, 107), fabricare a băuturilor alcoolice (CAEN 11), precum și în unitățile din minerit (CAEN 05, 07, 08), rafinarea țițeiului (CAEN 192) și în spitale (CAEN 861).

Acțiunea de control se derulează în trimestrele I-IV ale anului 2022.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro