Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consultanta de circa 100.000 de euro, pentru zona de dezvoltare Braila-Galati

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, are de gind sa imprime un ritm accelerat si sustinut discutiilor dintre autoritatile brailene si cele galatene, pe tema realizarii asociatiei de dezvoltare intercomunitara, intre cele doua orase. Stancu este de parere ca s-au taraganat lucrurile de ani de zile, si nu mai este timp de pierdut, pentru a organiza juridic asocierea si, implicit, pentru a putea atrage bani europeni, pentru consolidarea acesteia. Stancu se mindreste cu faptul ca, in ultima perioada, discuta de mai multe ori pe saptamina cu autoritatile galatene, stabilind fiecare detaliu si ca, mai nou, primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, viziteaza des Braila, devenind "unul de-al nostru". Seful CJ nu-i uita nici pe posibilii consultanti, cu care a avut deja contacte telefonice si nu numai: "M-am intilnit cu un posibil consultant pentru zona Braila- Galati, am avut o discutie de circa o ora si jumatate, lucram deja la caietul de sarcini pentru licitatii, si vreau sa-i dau un anumit ritm acestui proiect. Au aparut, din ce am inteles de la colegii mei, si normele metodologice privind concesiunile si atunci vom putea da drumul si proiectului pentru zona Blasova, si va fi un drum constructiv de urmat, aprobat de cele patru administratii. Am mai avut discutii si cu domnul primar Nicolae, si cu domnii prefecti Capra si Mitroi, cu domnul primar Cibu, la finele saptaminii trecute si toti sintem hotariti ca pina la sfirsitul lunii sa treaca prin consiliile locale municipale si cele judetene acordul de parteneriat pe care l-am semnat. In acest fel, vom avea si finantarea necesara pentru a plati consultantul despre care vorbeam".
Intrebat cam cit va costa consultantul respectiv, Stancu a admis ca, indiferent cine va fi acesta, nu va fi ieftin: "Mi s-a spus ca la Iasi a costat destul de mult, dar eu in prima faza doresc sa stabilim, odata pentru totdeauna, care este situatia juridica corecta vizavi de buletinele celor care locuiesc in zona cartierului Dimitrie Cantemir si a autoritatii care da avize si certificate de urbanism, ca sa inchidem un capitol si sa ne lamureasca cineva neutru. In al doilea rind, vreau sa stabilim Planul Urbanistic Zonal, care trebuie urgent aprobat in CJ, introdus in Planul Urbanistic General si sa dam drumul la lucrari. Separat de aceste doua chestiuni, se discuta mult si multi bani vor fi pentru instruirea celor care lucreaza in aceasta zona, dar eu zic ca nu sintem analfabeti si stiu destule pe aceasta tema, pentru a nu arunca banii pe fereastra. Am eu niste solutii de finantare, pe Pactul pentru resurse umane si incluziune sociala, care este un program european, din care putem atrage bani. In orice caz, probabil ca tot ne va costa peste 100.000 de euro. Va fi o licitatie, in orice caz, nu am cum sa stiu sigur. Dupa mintea mea, eu am zis ca asa, cu vreo patru miliarde de lei, sa inchidem subiectul".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii