Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Constantin Cibu este printre primarii codasi pe judet"

Activitatea unora dintre primarii braileni, pe anul 2006, a lasat de dorit, iar printre codasi se afla, la loc de cinste, si edilul-sef al municipiului, Constantin Cibu. Este parerea presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca sint multi primari care au muncit pe brinci, pentru comunitate, dar mai sint si dintre cei care s-au lasat pe tinjala. Ca sa nu-i vorbeasca de rau, la inceput de an, pe primari, Stancu a preferat sa exemplifice la capitolul "primari fruntasi": "Eu, in general, sint parinte pentru toti primarii. Avem primari buni din tot spectrul politic. De la PSD, avem mai multi primari foarte buni:Turcu, de la Stancuta, care se zbate si isi vede foarte bine interesul, il dai afara pe usa si intra pe geam, de asta nu scapi. Mai este Moise, de la Tufesti, Chirita, de la Ianca, Pantiru, de la Movila Miresii, Ruse Mihai, de la Maxineni, si-a facut drumurile, si-a facut primarie. El a folosit momentul cu inundatiile si a rezolvat problemele locale. Bravo lui, ca a fost destept. Doaga, la fel, de la Viziru. Probabil ca ati vazut ca primarilor PSD le-am mai dat cu pumnul in ceafa, asa, si eu si colegii mei, si i-am mai impulsionat. Mai avem unul mai lent, este cel de la Unirea. De la PRM l-as evidentia pe primarul de la Chiscani, Craciun, chiar daca este un tip dificil, ca om, si cel de la Cazasu s-a descurcat bine. De la PNL l-as evidentia pe cel de la Scortaru Nou, care se gospodareste foarte bine. De la PD, pe cel de la Marasu, care este un baiat muncitor, si cel de la Frecatei".

"Braila nu este un municipiu european"

Cit priveste ceea ce se intimpla la primaria municipiului, Stancu este de parere ca acolo nu se face treaba, in primul rind, pentru ca nu exisa o echipa, la conducerea institutiei, ci doar oameni care se cearta si se acuza reciproc: "La primaria municipiului, in primul rind, daca ei nu inteleg ca trebuie sa formeze o echipa, nu se poate face nimic. Aud pe unul dintre viceprimari, nu dau nume (Daniela Vasioiu- n.r.) ca “domnule, eu nu vreau sa ma bag in cloaca asta, sa fiu partas la niste lucruri care nu vreau sa se intimple”. Dar cind ai candidat pentru functia de viceprimar, n-ai stiut ca vei lucra intr-o echipa? Adica unii stau pe margine si se uita la cei care joaca in teren si-i critica, “Aoleu, a dat-o in bara, a dat-o afara!”. Mai ales ca persoana respectiva face parte din arcul guvernamental si chiar ar putea sa faca ceva pentru Braila".
L-am intrebat pe presedintele Stancu unde l-ar incadra si pe primarul municipiului, in topul primarilor din judet: "Importanta municipiului este foarte mare, comparativ cu aceea din celelalte localitati. Unii primari sint foarte activi, dar mai este un primar care este ocupat mai mult de borduri, de strazile din anumite zone. Eu, daca as fi edilul municipiului, as vedea lucrurile la macro, interesul general. Avem zone desfundate, avem multe zone in care exista mari probleme. Ei nici macar nu au un plan de viitor, trebuie sa aiba o directie de specialitate, cum vor absorbi fonduri in 2007, daca nu au o astfel de directie?!"
Consilierul municipal PSD Doru Damian declara ca, in opinia sa, nici unul dintre cei trei sefi ai municipalitatii, respectiv primarul si viceprimarii, nu merita nici macar nota cinci, pentru activitatea de anul trecut: "Pai o sa le dau tuturor nota pe care le-a dat-o revista “Capital”, la finele anului trecut, 4,77, si Braila este al 29-lea oras din Romania, in conditiile in care, ca numar de locuitori, el este pe locul 9 in Romania. Nu trebuie sa dau eu nici o nota, au dat-o altii, mai bine documentati. Braila nu este un municipiu european, iar cei trei nici macar n-au incercat sa-l pregateasca, pentru intrarea in UE".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii