Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Judetean vrea sa mute Biblioteca Judeteana in niste cantine in paragina

De mai bine de citeva luni se anunta ca Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" se va muta in fosta cantina a Grupului Scolar "C. D. Nenitescu", insa o confirmare oficiala a acestei hotariri s-a ferit sa dea atit conducerea Consiliului Judetean, cit si directorul bibliotecii, Rodica Draghici.
Subiectul a revenit acum in actualitate pentru ca la Biblioteca Judeteana a inceput inventarierea fondului de carte din depozite, iar in urmatoarele saptamini se va suspenda programul cu publicul pentru a se inventaria si volumele din fondul de imprumut. Directorul bibliotecii, Rodica Draghici a spus ca acest inventar nu are legatura cu mutarea sediului. "Noi sintem obligati prin lege ca la anumite perioade de timp sa inventariem fondul de carte. Am ales aceasta perioada pentru ca depozitele sint in incaperi in care vara este greu de stat din cauza caldurii. De mutat, probabil ca ne vom muta, insa, daca se va aproba proiectul asa cum il cunosc eu, vom avea conditii mai bune decit acum. Singurul lucru pe care il vom pierde va fi holul, in care noi organizam diferite expozitii. Insa mai multe detalii voi putea oferi abia dupa ce se va aproba proiectul. Deocamdata este in studiu", a precizat directorul Rodica Draghici.
Intrebat daca va muta biblioteca in fosta cantina a Grupului Scolar "Nenitescu", presedintele Consiliului Judetean a spus ca inca nu s-a luat o hotarire in acest sens, ca inventarierea care se face la biblioteca nu are legatura cu aceasta mutare, probabil fiind o chestiune de ordin intern: "Nu stiu despre ce este vorba la biblioteca, nu-i mut acum de acolo. Acea cladire este o varianta, insa este o chestiune de perspectiva. Tineretul brailean are nevoie de Casa Tineretului si pentru altceva. Chiar daca biblioteca va fi mutata acolo, nu vad care ar fi problema. Majoritatea populatiei locuieste in Viziru, Radu Negru, Buzaului, Hipodrom, deci pentru cei mai multi biblioteca va fi mai aproape. Oricum, daca se va stabili ceva nu voi hotari eu, ci consilierii. Pentru cladirea aceea "Prodomus" deja lucreaza la proiect. Daca vom face biblioteca acolo, va fi dupa toate standardele. Actualul spatiu al bibliotecii nu este propriu pentru aceasta activitate. Ei nu au nici aviz de functionare de la Pompieri".
De fapt, la Grupul Scolar "Nenitescu" nu este vorba numai de fosta cantina, ci si de o spalatorie si o centrala. La locul respectiv s-au facut deocamdata numai masurarile topometrice, iar specialistii de la "Prodomus" au verificat care este starea cladirilor. Din ce s-a putut observa insa din exterior, starea de degradare a acestora este destul de avansata, insa numai specialistii se vor putea pronunta asupra oportunitatii pastrarii structurii de rezistenta. Daca aceasta este afectata, nu va ramine altceva de facut decit de darimat tot si construit din nou.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii