Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Judetean i-a "suflat" Primariei o nava de agrement

Universitatea Bucuresti, prin Statiunea de Cercetari Ecologice ce isi desfasoara activitatea la Braila, si-a manifestat disponibilitatea, la sfirsitul anului trecut, de a pune la dispozitia autoritatilor locale un mic vapor, pentru intretinerea caruia nu mai avea fonduri. Primaria a fost cit se poate de receptiva, primarul Constantin Cibu grabindu-se sa propuna Consiliului Local Municipal preluarea navei. Desi aceasta urma sa fie luata cu titlu gratuit, primarul Cibu avea sa constate cu surprindere ca unii consilieri, in speta cei ai Partidului Social Democrat, nu sint de acord cu ideea, argumentindu-si pozitia prin cheltuielile ridicate pe care le presupunea reabilitarea vasului. Fara votul majoritatii consilierilor locali, propunerea a fost respinsa de CLM, iar Primaria a pierdut ocazia de a profita de oportunitatea oferita de Universitatea Bucuresti. Nava, pe numele sau "Ovidiu", era, insa, rivnita si de Consiliul Judetean, fapt ce l-a facut pe liberalul Cibu sa creada ca pesedistul Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ, s-a aflat in spatele consilierilor locali care au votat negativ. "Pentru mine este de neinteles votul acestor consilieri, mai ales in conditiile in care CLM dispune de un motor de rezerva nou, ce se poate monta pe aceasta nava, in locul celui defect, fapt care ar fi redus foarte mult costurile reabilitarii. Voiam sa folosim acest vas in scopuri turistice, punindu-l la dispozitia oaspetilor Brailei sau inchiriindu-l pentru voiaje unor firme sau persoane fizice", ne-a declarat primarul Constantin Cibu. Suparat pe atitudinea consilierilor locali ai PSD si cunoscind intentia Consiliului Judetean de a prelua nava, Cibu ne-a spus, tot ieri, ca se pune foarte serios problema ca si consilierii judeteni ai Coalitiei PNL-PD sa voteze impotriva, atunci cind preluarea navei "Ovidiu" va fi dezbatuta in cadrul CJ. "La fel cum ne-au "faultat" ei, ii putem "faulta" si noi, daca altfel nu se poate. In loc sa colaboram, umblam cu chestii de-astea!", ne-a spus, dezamagit, Cibu.

Sah si mat la Primarie

Ceea ce nu stia primarul, ieri, este ca isi ascute degeaba sabiile, pentru lupta cu pesedistii din CJ. Nava "Ovidiu" apartine deja Consiliului Judetean, a carei conducere s-a miscat mult mai iute decit ar fi crezut primarul si, printr-o miscare foarte simpla, a preluat-o in proprietate. "Nu scrie nicaieri in lege ca trebuie supusa la vot preluarea acestei nave al carei proprietar a fost dispus sa ne-o ofere gratuit. Transferul de proprietate s-a facut printr-un simplu proces-verbal, nava trecind de la Universitatea Bucuresti in administrarea Consiliului Judetean Braila. Juristii nostri nu ne-au semnalat ca ar fi ceva nelegal in toata aceasta chestiune. Vom supune votului consilierilor judeteni doar suma ce va fi alocata pentru repararea si reamenajarea navei", ne-a declarat presedintele Stancu. Acesta spune ca nava a fost preluata pentru ca, oricum, Primaria nu ar fi avut fondurile necesare reabilitarii ei si pentru ca un oras riveran la Dunare, cum este Braila, are nevoie de un vas de croaziera care sa fie pus la dispozitia delegatiilor din strainatate sau sa fie folosit in cadrul evenimentelor culturale ori sportive si mai putin pentru inchiriere in scopuri turistice. "Vasul se afla intr-o situatie foarte proasta. Practic, in momentul de fata este o epava, dar Consiliul Judetean dispune de fondurile necesare reabilitarii lui cit mai rapide, astfel ca, in vara, sa poata fi pus in functiune. Facem aceasta investitie in folosul Brailei, nu din alte interese. Am vrut initial sa preluam "Borcea", un vas cu zbaturi, pe care sa il reamenajam, cu sprijinul Muzeului Brailei, in spiritul vremurilor de acum o suta de ani. Ar fi fost ceva foarte frumos, care ar fi facut cinste Brailei, dar s-au gasit "binevoitori" care ne-au pus bete in roate si ne-au zadarnicit aceste planuri", ne-a mai spus Gheorghe Bunea Stancu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii