Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Confruntari la Sydney, in timpul manifestatiilor impotriva lui Dick Cheney

O serie de confruntari au izbucnit, ieri, la Sydney, intre politia australiana si citeva sute de persoane care manifestau impotriva vicepresedintelui american, Dick Cheney, care urma sa soseasca intr-o vizita in Asutralia, transmite AFP.
Ciocnirile au avut loc in timp ce politia incerca sa impiedice aproximativ 200 de protestatari sa se apropie de consulatul american.
Ulterior, acestia au primit autorizatie sa se deplaseze in fata reprezentantei americane, unde au scandat sloganuri ostile prezentei americane in Irak. De asemenea, protestatarii au cerut eliberarea lui David Hicks, un australian detinut de peste cinci ani la baza americana de la Guantanamo, Cuba.
Nemultumirea populatiei fata de acest caz a crescut, astfel ca seful Guvernului australian, John Howard, i-a transmis presedintelui american, George W. Bush, luni, in timpul unei conversatii telefonice, ca procesul lui Hicks nu ar mai trebui aminat.
Pe de alta parte, sondajele de opinie arata ca majoritatea australienilor sint in favoarea revenirii soldatilor in tara. Circa 1.400 de militari australieni, dintre care 550 fac parte dintr-o unitate de lupta, participa la operatiunile din Irak, iar 30 de instructori militari antreneaza armata irakiana in apropiere de Tallil, o localitate situata la sud de Bagdad.
Dick Cheney a inceput marti o vizita oficiala in Japonia. Dupa o scurta escala efectuata in insula americana Guam, din Pacific, joi seara urmeaza sa ajunga in Australia. El se va intilni simbata cu premierul conservator John Howard, un aliat apropiat al Washingtonului care a confirmat ca tara sa nu isi va reduce contingentul din Irak, spre deosebire de Marea Britanie.
Premierul britanic, Tony Blair, a anuntat miercuri, in fata Camerei Comunelor, ca Marea Britanie isi va reduce efectivele din sudul Irakului, de la 7.100 de soldati, la 5.500, dar va mentine trupele de lupta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii