Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conflict intre doi inalti magistrati din Bulgaria

O polemica inversunata plaseaza pe pozitii adverse doi inalti magistrati bulgari, relateaza presa bulgara de joi, intr-un moment in care tara, candidata la aderarea la UE, este criticata de catre Comisia Europeana pentru ineficienta sistemului sau judiciar, informeaza AFP.
Conform presei, procurorul general, Nikola Filcev, l-a acuzat de coruptie pe presedintele Curtii de Casatie, Ivan Grigorov, care, la rindul sau, l-a calificat drept paranoic pe cel dintii.
Patru procurori cerusera, miercuri, demiterea, pe motive de coruptie, a lui Ivan Grigorov, facind referire la rapoarte ale politiei din 2004 si 2005, a precizat Aleksander Vodenicearov, purtator de cuvint al Consiliului Judiciar Suprem.
Grigorov a spus ca acuzatiile sint "absurde" si a ripostat facind sa parvina presei un certificat medical al lui Nikola Filcev, conform caruia acesta ar suferi de "paranoia" cu "manifestari periodice de agresivitate".
Parchetul si spitalul psihiatric care ar fi emis certificatul au dat insa asigurari ca documentul este fals.
Pentru a raspunde criticilor Uniunii Europene, la care Bulgaria spera sa adere in 2007, Parlamentul de la Sofia a decis sa faca justitia mai eficienta, in special in ceea ce priveste numeroasele cazuri de coruptie, prin adoptarea, la 3 februarie, a unor amendamente la Constitutia tarii.
Justitia si lupta impotriva criminalitatii sint punctele slabe ale candidaturii Bulgariei.
Comisia Europeana a cerut Sofiei sa depuna eforturi "urgente", in special in sectorul justitiei, avertizind ca in caz contrar aderarea tarii ar putea fi aminata cu un an.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii