Mergi la conţinutul principal

Conferinta pe tema de mediu si de protejare a resurselor de apa

Sala de conferinte a teatrului "Maria Filotti" a gazduit, ieri, lucrarile celei de-a doua conferinte de mediu, in domeniul Apei si Mineritului din Sud-Estul Europei, eveniment care a avut drept organizatori Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID), impreuna cu programul EcoLinks si Serviciul Comercial SUA. Obiectivul principal al conferintei a fost identificarea si remedierea problemelor de mediu, utilizind solutii comerciale, in mod special in sectoarele apei si mineritului. S-a mai urmarit, de asemenea, crearea unor parteneriate si marirea nivelului de investitie si comert cu ultimele tehnologii si echipamente aparute pentru dezvoltare in domeniul mediului. Astfel, conferinta a facilitat intilnirea principalelor institutii implicate la nivel regional: agentii guvernamentale nationale, reprezentanti ai consiliilor locale, asociatii locale, firme locale, guvernul american, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale, organizatii private de investitii si bancare si firme americane specializate. Au fost prezenti, printre altii, Vasile Ciomos, presedintele Asociatiei Romane a Apei, prefectul Nicolae Mitroi si viceprimarul Lucian Tilea.
In deschiderea conferintei, directorul general al Regiei Autonome "Apa" Braila, Mihail Chirita, a facut o prezentare a unitatii pe care o conduce, subliniind faptul ca problemele de mediu reprezinta o prioritate in Braila. Astfel, Chirita le-a spus oaspetilor din SUA si Republica Moldova prezenti in sala ca se fac eforturi deosebite pentru construirea unei statii de epurare, extinderea canalizarii in cartierele marginase si punerea in functiune a unui nou canal colector. A urmat o serie de prezentari facute de reprezentantii Asociatia Romana a Apei, ai organizatiei "EcoLinks", ai delegatiei din Republica Moldova si ai delegatiei americane.
La finalul discutiilor, delegatia moldoveana a fost invitata sa viziteze dispeceratul regiei "Apa", statia de hidrofor, priza de apa bruta si colectorul de ape uzate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu