Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conducta sparta, in zona Chiscani

Momente de tensiune, joi dimineata, la Chiscani, cind, intr-o zona din apropierea digului, a tisnit apa din pamint, la circa o jumatate de metru. Imediat, au sosit la fata locului autoritatile, incepind cu primarul Ion Craciun, continuind cu seful "Apele Romane" Braila, Adrian Tureac, si terminind cu seful ISU, colonel Florin Silvi. In citeva zeci de minute, s-a lamurit cauza aparitiei "tisnitorii" si autoritatile au rasuflat usurate, dupa ce au aflat ca situatia nu era atit de grava, pe cit parea la prima vedere. In realitate era vorba despre faptul ca prin pamint, in zona respectiva, trece o conducta a vechii retele de canalizare, iar aceasta era obturata, undeva, in apropierea malului Dunarii. Din cauza cresterii accentuate a nivelului fluviului, apa a intrat in conducta si, cind a ajuns in zona unde aceasta era blocata, din cauza presiunii, a spart teava si a tisnit in sus. La ora prinzului, la fata locului era o mare vinzoleala,
iar jandarmii, militarii si citiva localnici asezau de zor saci cu pamint, in jurul incintei unde se formase deja o balta. Astfel, o desfasurare de forte de-a dreptul impresionanta incerca sa redreseze situatia, in ideea de a izola zona afectata, prin ridicarea unei imprejmuiri de saci, peste care s-a asezat folie de polietilena. Chiar la acoperirea sacilor cu polietilena se lucra atunci cind la fata locului a aparut chiar seful Regiei Apele Romane, Mihailovici, care a discutat cu seful local Adrian Tureac, si i-a cerut sa tina sub atenta monitorizare situatia. Apoi, Mihailovici a plecat pe dig, impreuna cu primarul din Chiscani, pentru a inspecta inca o data situatia malului de pamint.
"Avem o canalizare care este obturata la nivelul terasei de la Chiscani si, din cauza presiunii apei venite din Dunare, a tisnit. La momentul actual am facut o potcoava, pentru egalizarea presiunii, si s-a rezolvat situatia", ne-a asigurat primarul Ion Craciun. La rindul sau, colonelul Florin Silvi ne-a declarat ca totul este sub control:
"Datorita fenomenului de remuu, a tisnit apa. S-a spart conducta in dreptul acestei incinte. S-a localizat orificiul, s-a facut o incinta din saci de pamint, la 4 metri inaltime, si se va egaliza apa din Dunare cu cea de aici. Asta este tot, nu exista un pericol, dinspre partea asta".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii